Европейските шампионки по шахмат се завърнаха без героинята Гергана Пейчева

OFFNews 21 ноември 2023 в 18:19 9671 4

Шахмат

Снимка Европейски шахматен съюз

Българките триумфираха в Будва

Европейските шампионки по шахмат отборно Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева и Белослава Кръстева бяха отрупани с цветя и аплодисменти при завръщането си у нас след триумфа в Будва (Черна гора), а треньорът им Петър Арнаудов показа златната купа пред посрещачите на летище "София".

От шампионския отбор отсъстваше единствено Гергана Пейчева. Героинята от последния ден на Евро 2023 тръгна от Черна гора директно за САЩ, където е студентка.

"Сега е някак по-сладко, защото това е един споделен успех", заяви на летище София капитанът на тима ни Антоанета Стефанова, световна шампионка от 2004 година. Тя отново подчерта, че този успех е постигнат без държавно финансиране, и благодари на всички фирми, повярвали в отбора и финансирали подготовката и участието му в шампионата.

"Благодаря на Българска спортна федерация по шахмат и на всички, които направиха нашия успех възможен. Всяка титла е важна и аз съм ужасно щастлива ,че този успех е именно на целия отбор. Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си и аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България", каза още Стефанова.

Шахматната ни сензация Нургюл Салимова, която спечели индивидуален златен медал за №1 на втора дъска, от своя страна сподели, че присъствието на Антоанета Стефанова е било от голямо значение за крайната победа.

"На шахматната олимпиада в Индия тя не участва и там се усещаше липсата й. Така че съм много щастлива, че този път бяхме водени от нея. За нас винаги е радост да се учим от нейния професионализъм и опит и се радвам, че ние с нашия талант също допринесохме за този успех", сподели Нургюл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

4

Moirae

21.11 2023 в 21:41

А междувременно парите ми са отишли у БФС при хрантутниците.

7925

3

Trabajo

21.11 2023 в 21:39

всъщност става ясно, че най-хубавите български работи стават там, където държавата отсъства.

900

2

нещото

21.11 2023 в 20:18

Още едно доказателство, че държавата не цени своите таланти. !!!! Няма друга такава,,,,,

1000

1

Борис Б

21.11 2023 в 19:28

Държавата е заета да спонсорира, кръчмари, бакшиши и тем подобни. Къде-къде по-важни неща.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика