Българските ръгби "лъвове" мерят сили с Турция в решителен сблъсък

OFFNews 06 май 2022 в 14:48 2262 0

В събота (7 май) от 15:00 часа на Националния стадион “Васил Левски“ ще се проведе eвропейската квалификация по ръгби 15 – Конференция II, България - Турция, която е от много важно значение за родните ни национали.

Двубоят е решаващ за участие от следващата година в Конференция I и пред нашите момчета основната цел е победата в предстоящия сблъсък. До момента България е лидер в своята група с пълен актив от 13 точки. Три победи от три мача срещу Сърбия, Босна и Херцеговина и Андора.

При успех над турците „лъвовете“ директно влизат в горната група и успеха в събота е задължителен. Близо 20 години на Националния стадион не се е играл официален ръгби мач, като от родната федерация отварят вратите на съоръжението безплатно за публика.

“Много важен, даже исторически мач ни престои срещу Турция. Имаме огромен възход в последните години и се изкачихме с над 30 места в световната ранглиста, което никога до момента не е постигано, но имаме невероятен отбор със силни и талантливи играчи. Целият тим е на подготвителен лагер в София от няколко дни, като от чужбина също дойдоха част от момчетата, повикани от треньора Ромен Балмис.

Въпреки трудностите мога да кажа, че всичко около отбора е наред, осигурили сме напълно финансирането за подготовката и самия мач. Националите са пределно мотивирани за крайния успех и за да имат още един голям стимул, от федерацията решихме да няма билети за мача, а свободен вход.

Много ми се иска да дойдат повече фенове и да подкрепят момчетата от трибуните на “Васил Левски“. Те го заслужават с играта си, а все пак сме и домакини на толкова важната среща по пътя към Конференция I. Успеем ли, това ще бъде голямо постижение в историята на нашия спорт. Да подкрепим “лъвовете“ в събота от 15:00 часа на стадиона“, призова президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

Съставът на България: Людовик Трайков,Костадин Петков,Георги Гидионов, Иван Филипов, Димитър Георгиев, Владислав Михов,Веселин Пейчев, Александър Тенев, Васил Борисов, Петър Николов, Борис Тодоров, Смилко Дебренлиев,Рикардо Атие, Цветостин Цветков, Ивайло Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови