Тайната на истинския майстор - правилните инструменти

OFFNews 04 март 2020 в 14:53 3213 0

Професионалните и домашните майстори се различават основно по квалификацията и натрупаният опит, както и по обхватността на операциите, които са способни да извършват. Съществува обаче една изключително важна обща черта между двете групи: необходимо е да разполагат с правилния набор от инструменти и пособия.

Невъзможно е да бъде постигнат качествен резултат при наличие на недобри средства. Всеки един компромис с наличния инструментариум неминуемо би повлиял на качеството на извършваната от всеки майстор дейност.

Съществуват различни пособия и инструменти, някои от които влизат в честа употреба, докато други се използват по-рядко. Голяма част от строителите и майсторите залагат на машини и инструменти от конкретна предпочитана от тях марка.

Ето защо гамата професионални инструменти Bosch включва машини от различни класове, обединяващи всичко необходимо, от което един истински майстор би имал нужда в своята работа.

Изборът на скъпи инструменти ли е най-важното?

Разбира се, нито разнообразието от машини, притежавани от даден майстор или строителна бригада, нито тяхната висока цена гарантират лесната и безпрепятствена работа.

Тайната е в това наборът от машини и инструменти да бъде подбран правилно и съобразен с целите и специфичните особености на основните направления, по които съответният майстор действа.

От първостепенно значение е да бъдат взети всички необходими мерки за безопасност, поради което е нужно да се обърне внимание на този аспект от работата преди всичко останало.

Едва след това може да се пристъпи към подбиране на правилните инструменти за работа. Каската, защитните очила, прахозащитните маски, различните видове ръкавици, специалните обувки и облекла са сред задължителните мерки, прилагани при по-голямата част от ремонтните дейности от всякакво естество.

Кои са най-често използваните инструменти?

Освен задължителните ролетка, нивелир, клещи и други основни пособия, обичайно заемащи мястото си сред инструментите в куфара, най-необходимите помощници в ежедневието на професионалните и домашните майстори са бормашините, винтовертите, ъглошлайфите и перфораторите.

Те се различават по своето предназначение, както и по мощността и скоростта на въртене. Съществуват модели с опции за промяна на скоростта, според типа на употреба. Някои модели притежават ударна функция, без която определени повърхности са неподатливи на пробиване.

Повечето професионални модели са кабелни, но съществува и разнообразие от акумулаторни бормашини. Всеки домашен майстор следва да притежава винтоверт, който е полезен при множество дребни ремонти и поправки, както и при сглобяване на мебели например. Необходимо е да бъде подбран модел, чиито функции, тегло и дизайн отговарят на най-честите нужди на майстора.

Къртачът често е необходимо пособие при по-мащабни ремонти дейности. Всяка една строителна бригада притежава поне един такъв инструмент. Къртачите се делят на няколко категории, в зависимост от теглото им. Премахване на стари плочки, обкови или пробиване на отвори с голям диаметър са сред основните приложения на един къртач.

Ъглошлайфът е сред останалите задължителни пособия за всеки майстор. Многобройните приложения на този инструмент зависят както от характеристиките на конкретен модел, така и от разнообразието от дискове и приставки, превръщащи един ъглошлайф в истински професионален инструмент.

Възможните приложения са доста: рязане, шлайфане, пилене, полиране и много други.

Прободен трион и циркуляр: тези два инструмента, макар и по-специфични от останалите, са важна част от инструментариума на един майстор. Въпреки не толкова честата си употреба, прободните триони и циркулярите могат да бъдат незаменими в конкретни случаи.

Независимо дали един майстор би се доверил изцяло на професионални инструменти Bosch, или би предпочел отделни елементи от инструментариума да бъдат на друг производител, важното е пълният набор от пособия и инструменти да бъде правилно съобразен с основните дейности, извършвани ежедневно.

Към този момент има активна промоция в онлайн магазина за професионални инструменти Toninski, под името „Акция BOSCH хоби електроинструменти и градинска техника“. Продължителност на акцията: 11.02.2020 – 15.03.2020 или до изчерпване на наличностите. Възползвате се и купете на много добри цени сега!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови