Прахосмукачки робот: вършат ли работа наистина?

OFFNews 16 август 2022 в 13:11 7640 0

прахосмукачка

Снимка najdobriyatmagazin.bg

прахосмукачка

Хората, които са по-заинтересовани в автоматизирането на своето ежедневие и търсят обективни ревюта на топ моделите прахосмукачки роботи се интересуват от едно единствено нещо, а именно - вършат ли работа прахосмукачките роботи?

За да отговорим на този генерален въпрос, трябва да се замисли върху следните:

Колко добре почистват?

По-слабата смукателна сила на прахосмукачките роботи навеждат мнозина на мисълта, че ефективността на им е по-ниска на фона обикновените прахосмукачки дори в бюджетния клас. Да, действително смукателната сила е по-слаба, но не бива да забравяме, че тя е комбинирана с набор от въртящи се в противоположни посоки четки, които всъщност вършат по-голямата част от работата.

Не бива и да се забравя, че ефективността на почистване на прахосмукачките роботи не бива да се измерва само в смукателна мощ. Роботът минава методично навсякъде по няколко пъти и се задържа върху по-мръсните зони, минава под мебели и обира всички ъгли.

Създават ли осезаемо удобство?

Има вероятност някои от вас да не оценят цялостното удобство на прахосмукачката робот просто защото са по-трудолюбиви по отношение на дома си. Ако обаче имате заета с множество задачи седмица, не се чувствате добре, или имате домашен любимец, който вечно пречи на пода ви да засияе, то прахосмукачката робот несъмнено ще се окаже вашия малък и верен помощник.

Колко добре се ориентират?

Някои по-евтини модели нямат толкова широк спектър от функционалности, респективно не разполагат с камера или каквато и да е по-напреднала система за ориентация. Такива модели прахосмукачки роботи могат да се поблъскват леко в стените, сред което обаче завиват и започват да ги следват.

Естествено, по-новите и подобрени модели спират на около сантиметър от тях.

Скъпи ли са консумативите?

Прахосмукачките робот изненадват с минималните разходи свързани с техните консумативи. Всички важни части (четки, сателитни четки, гумени елементи) подлежат на лесна смяна от потребителя, а цените им са повече от допустими.

Препоръчително е да сменяте филтрите през няколко месеца, но обикновено може да ги минете и със силна струя вода и (задължително!) да ги оставите да изсъхнат перфектно, преди да ги върнете обратно в корпуса.

Колко шумни са?

Тук всичко опира до производител и конкретен модел. Всяка прахосмукачка робот разполага с информация за нивата на шум по време на работа, измерени в децибели.

Добрата новина е, че дори и вашата прахосмукачка робот да е малко по-шумна от това, което ви се иска, не забравяйте, че винаги можете да я настроите да извършва почистването си, когато не сте вкъщи. Така ще имате сияещ под и тиха обстановка щом отворите входната врата.

Опасни ли са за децата и домашните любимци?

Единствените неща, които определено не се разбират с прахосмукачката робот, са зарядните устройства на джаджите ви и кабелите на слушалките ви.

В този ред на мисли - не, прахосмукачките робот не са опасни за по-малките членове на семейството. Даже обратното - комбинацията може да бъде особено забавна, ако научите животинката да стои мирно върху нея.

Заключение

Прахосмукачките робот са сравнително скъпо, но пък дълготрайно решение за това да имате по-чист дом без да влагате усилията, които сте влагали до момента. Не само че те вършат работа, а остават време на вас да бъдете по-продуктивни с нещата, които имат по-голям приоритет в ежедневието ви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови