Потърсете тези 5 спецификации в следващия си телевизор

OFFNews 24 април 2020 в 08:46 8058 1

Дори и да не можете да си позволите телевизор с много голям екран, по-евтините версии могат да бъдат също толкова добри. Ако не знаете на коя марка да се спрете, ето 5 неща, които всеки смарт телевизор трябва да прави.

Ярки цветове

Преди да започнете да се радвате на смарт функциите на някой телевизор, трябва да се уверите, че той ще ви предложи и задоволително качество на картината. Напразно ще имате възможността да го свържете към интернет и да гледате всякакви клипчета в YouTube, ако по-тъмните части на картината не ви предлагат достатъчно детайли.

В зависимост от бюджета, с който разполагате, можете да се насочите към по-малко известни марки. Или, ако искате да играете на сигурно, изберете смарт телевизор, произведен от по-известно име. За всеки случай, хвърлете едно око и на мненията на останалите потребители.

Операционна система, позволяваща актуализации

Дори и приложенията да функционират отлично към сегашния момент, съществува възможността техните създатели да пуснат нови ъпдейти, които вашият телевизор да не поддържа. За щастие, по-голямата част от смарт телевизори актуализират всичките си приложения. Няма да е лошо все пак, ако хвърлите по-обстоен поглед на списъка със спецификации преди покупка.

Бърз процесор

Дори и телевизорът да позволява включването на няколко компонента, често ще забелязвате, че някой неща, невидими на екрана се оказват проблемни.
Добър метод, по който можете да се уверите, че следващият ви смарт телевизор е добър от тази гледна на процесор, е да го тествате още в магазина. Често, рекламите на телевизорите представляват компютърно генерирани анимации, а не показват това, което наистина се случва на екрана.

Процесорите еволюираха изключително много от времето, когато за първи път се появяват в телевизорите, а от тази година, даже и онези, които са включени в евтините модели, са бързи при работата с приложенията, които използваме всеки ден.

Триадата приложения за стрийминг

Стриймингът атакува директно доминацията на класическата телевизия, поради което трябва да се убедите, че със следващия ви смарт телевизор ще имате достъп до класическата триада: Netflix, HBO GO и YouTube.

Всеки един от тези канали за съдържание има вариант за мобилен телефон, така това, което гледате в превозното средство по път за вкъщи, ще може да продължите да гледате с натискането на бутона, веднага щом направите WiFi връзка.

Пълно свързване

Като стана дума за WiFi връзките, може би не бива да забравяте, че това, което се намира в задната част на телевизора, също трябва да ви интересува. Всеки бранд избира да промотира най-важните функции на продуктите си, но те не винаги съвпадат с това, което желаете вие.

Например, за едни, голям брой HDMI портове е от съществено значение. Ethernet портът (LAN) пък е по-важен за други. А любителите на безупречния звук ще искат пълен набор от аудио конектори.

Без значение кой модел евтин смарт телевизор ще изберете, се уверете че ще имате на разположение подходящ набор от конектори HDMI, USB и аудио-видео жакове.

Макар цените да са паднали доста, това не е извинение определени модели да бъдат лишени от функционалности. В края на краищата, става дума за вашите пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

24.04 2020 в 12:49

Само първото е важно. Избирайте телевизор само по технологията на екрана, цветове, яркост, честота и т.н. всички екранни характеристики които имат значение за вас. Останалото е ненужен боклук, бъгав, ограничен, шпиониращ ви и остаряващ всяка година. Екрана е важен, може да го ползвате много години. "Умната" част се замества от една джаджа, която пъхате отзад и можете да сменяте всеки 2-3 години, като се появят по-добри. Струва нищо в сравнение с нов телевизор. Има всякакви, Року, Амазон Shield, Firestick, Андроидски всякакви, Хромкаст, Apple-ски... огромен пазар на устройства които правят телевизора ви "Умен". Това което са сложили производителите, Samsung, LG, SONY... е БОКЛУК!