Пет начина да направим стените в дома си по-атрактивни на момента

OFFNews 06 април 2023 в 19:29 3041 0

wallpaper
фототапети

Стените в дома ни са може би последната част от него, за която мислим, докато планираме цялостните интериор и аранжировка. И все пак, няма как да се отрече, че сами по себе си те са доста важни и могат значително да подобрят или да влошат вида на всяка стая.

Ще ви дадем няколко простички и бързи начини, чрез които само с един предмет или акцент като ексцентрични фототапети, специализирани тапети за спалня или арт пано за стена например, можете да издигнете стаята до ново визуално ниво.

Придобийте произведение на изкуството, a.k.a картина на професионален художник

Няма нищо по-извисено и елитарно от това да бъдеш колекционер. Започнете още сега, като купите своето първо произведение на изкуството от интернет или като посетите арт галерия и се информирате за художниците.

Макар и да е по-скъпият начин в сравнение с останалите точки от листа ни, определено инвестицията в подобна картина си заслужава по няколко причини: сдобивате се с нещо красиво и уникално, съвпадащо с вашия личен стил и вкус, като същевременно подкрепяте творец и финансирате бъдещето му развитие.

Помислете за готини фототапети

Възможно е да си решите проблема кардинално още на етап претапициране, като се сдобиете с подходящ фототапет, който да акцентира върху дадена стена и част от стаята. Предложенията в тази посока, налични на пазара, са много и най-разнообразни, като гарантираме, че ще се затрудните в положителен аспект, ако ви се наложи да избирате измежду цялото достъпно многообразие.

Може и пано

Всъщност напълно реалистично и достатъчно е да минете с по-скромния откъм финанси вариант в сравнение с картина на художник и по-прибрания откъм мащаб избор, съпоставен с фототапета. Що е то? Пано за стена.

Паната за стена наподобяват картини, но обикновено са просто добре изработено принтирано изображение от една или няколко части, които формират цялостен акцент. Изглеждат чудесно в по-изчистени пространства, като за секунди привличат вниманието върху себе си. И не го пускат чак докато напуснете стаята.

Сложете етажерка в ексцентричен стил

Обожаваме етажерките, защото освен красиви, са и практични, като позволяват оптимизиране на пространството чрез полагане на различни предмети. Независимо дали ще се спрете на дърво, метал, пластмаса или някаква комбинация от тези материали, уверете се, че етажерката ще се допълва с останалата част от интериора.

Нека не забравяме, че акцентът тук е във формата и дизайна на етажерката, не в стила ѝ. Едно кратко проучване в интернет ще ви даде десетки опции, измежду които да изберете тази с най-подходящи размери и концепция. При съмнения или колебания винаги се свържете с отговорно лице, преди да пристъпите към покупка.

Пробвайте с гоблен или арт текстил

Последно, но не по значимост предложение в нашия малък списък са гоблените и другите подобни текстилни орнаменти, подходящи за окачване на стена. Има нещо изключително красиво в плата, който се пуска нежно по повърхността на боята или тапета, правейки визията на помещението плътна и завършена.

Някои хора дори си рамкират винтидж дрехи като шалове например - резултатът определено е единствен по рода си и привличащ вниманието. Имате стар етно шал или покривка, избродирана от пра-пра-пра баба ви? Идеално!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови