Газови инсталации за една уютна и красива зима

OFFNews 06 октомври 2020 в 12:57 2777 0

Неусетно лятото се изниза и сме на прага на студеното време. Независимо от това, за нашето добро настроение и здравословно състояние трябва да направим всичко възможно да си осигурим един светъл, топъл и уютен дом, в който да се наслаждаваме на всеки миг прекаран със семейството.

Как да спестим финансови средства

Всеки иска да му е топло, но не и за сметка на месечните финансови постъпления. Как тогава да посрещнем предизвикателството на студеното време, без да се разорим? Високите сметки за ток могат да бъдат много обезсърчаващи, но студът в дома е дори пагубен за пълноценната почивка и веселите моменти.

Монтаж на газов котел

Съвременните газови инсталации могат да предоставят изключително много ползи на едно домакинство. Чрез тях сполучливо си осигурявате висока енергийна ефективност.

Безопасността е издигната до нови нива, благодарение на електронна сигнализация, регулиращи филтри, електромагнитни вентили, антивибрационни разтегателни връзки и много други пособия.

Монтирането на газовия котел изисква специфични знания и умения. С цел техническата безопасност и вашата собствена защита е добре да се обърнете към специалисти в областта.

Какво представлява газовият котел?

Той е незаменим източник на топлина и комфорт. Когато се монтира за употреба в жилищни сгради, това може да стане по два начина: индивидуално или общо. Важно е да го експлоатирате правилно и да сте запознати с конкретните изисквания.

В газовите котли се помещава горивната камера. Именно в нея се извършва загряването на вода и достигането й до едно или повече жилища в зависимост от начина на монтаж, който сте предпочели.

Особености на газовите котли

Те не са твърде разнообразни. Можете да ги откриете под формата на едноконтурни или двуконтурни. Първите са предвидени да се използват само за отопление. Ако се снабдите с такъв ще ви е нужен и бойлер за топла вода. За разлика от тях, двуконтурните са предназначени за подгряване на вода за битови нужди. Те са сравнително компактни и икономични. Същевременно ще ви спестят нуждата от монтирането на бойлер, което намалява разходите и ви освобождава допълнително място.

Икономичност

Коефициентът на полезно действие определя до колко ще е икономичен котела, който използвате. Повечето модерни приспособления могат да се похвалят с над 90% КПД.

Кондензните котли могат да са още по–ефективни, тъй като са способни частично да оползотворяват топлината, образувана при кондензацията на водните пари на отработените газове. Друга роля за ефективността играе и точността, с която котелът определя температурата на водата. Също така е необходимо да съобрази външната температура и тази, която сте задали в жилището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови