4 съвета за новия ви телевизор

OFFNews 04 август 2023 в 10:00 17631 1

Новият екран за забавления у дома е винаги вълнуващ, но изборът и покупката са само началото на удоволствието от по-хубавата картина и по-добрия звук на любимите програми и филми. В следващите редове ще ви разкажем за няколко важни стъпки, които да следвате, за да инсталирате правилно устройството и да полагате максимално добра грижа за него. Тези съвети важат за всички видове телевизори и всякакви размери, така че просто ги прочетете.

Изберете внимателно мястото му

Изборът на място на новия телевизор е добре да направите още преди покупката. Причината е проста: размерът на телевизора ще зависи от мястото, с което разполагате, както и от разстоянието, от което смятате да наблюдавате екрана. Но ето още няколко важни неща, с които е добре да се съобразите, преди да изберете самото място:

  • Добре е телевизорът да не е в зона, през която се преминава често. Така не само няма да има кой да пресича пред вас, докато гледате, но и ще намалите опасността да се блъснете в него или детето да го достигне.
  • Изберете зона, в която не извършвате опасни дейности. Вероятността да напръскате екрана с течност или храна или някоя играчка да полети към него не е за подценяване.
  • Важно е телевизорът да стои далече от пряка слънчева светлина. От една страна, тя ще нагрява електрониката, което не е добре за нея. От друга, колкото по-светло е мястото, толкова по-ярък трябва да бъде екранът, за да го виждате добре, а високата яркост води до по-бързо износване на екрана и по-висока консумация на електричество.
  • Третото важно условие при избора на място за телевизора е да има достатъчно място за вентилация зад него и отстрани. Това ще попречи на прегряването на електроните компоненти и ще гарантира по-дългата работа на устройството.

Подгответе внимателно мястото

И така, вече сте избрали зоната и новия си телевизор и сте го донесли у дома. Време е да се погрижите добре мястото, където ще го поставите. Проверете контактите, както и кабелите за сигнала. Ако не са в добро състояние, сменете ги. Добра идея е да използвате стабилизатор, който ще предпази телевизора от токови удари. След това почистете добре от прах и продължавайте да го правите през цялото време, като не забравяте и зоните зад телевизора.

Разопаковайте внимателно

Специалистите препоръчват разопаковането на телевизора да се прави от поне двама души, които могат значително по-лесно да задържат по безопасен начин голямата вещ. След като намерите кой да ви помага, намерете и стабилна, равна повърхност, на която можете без проблем да оставите телевизора, след като го извадите от кутията. Тя ще ви е нужна, докато премахнете предпазителите, монтирате краката или подготвите монтажа към стенна стойка.
Важно: през цялото време внимавайте да не докосвате или натискате екрана с ръце или с предмети.

Монтирайте правилно

Ако монтирате телевизора си на стойка за стена, първо изберете такава, която може да понесе теглото и размера на телевизора ви. След това следвайте внимателно инструкциите на производителя.

Ако поставите стойката по-високо, ще избегнете риска от докосване или бутане, докато преминавате пред него, но ще го направите по-неудобен за гледане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!