Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Турски боксьори са с коронавирус след участие в олимпийска квалификация с 11 българи

OFFNews Последна промяна на 26 март 2020 в 16:22 2019 0

Турски боксьори са болни от коронавируса, след като са се заразили по време на европейската олимпийска квалификация в Лондон. Надпреварата започна по план на 14 март, въпреки че по същото време вече бяха отложени всички значими спортни събития. В крайна сметка организаторите прекратиха квалификациите два дни по-късно

От Турската федерация по бокс посочиха, че с COVID-19 са Серхат Гюлер (кат. до 75 кг), треньорът Сейфулах Дюмлюпънар, както и трети човек, чието име не се съобщава. Пробите на други двама, показали симптоми на заболяването, се очакват все още.

"Докато целият свят вземаше различни мерки за справяне с коронавируса, британските власти и МОК разрешиха провеждането на турнира, макар и почти всички други спортове по време вече да бяха спрени.

Това бе безотговорно решение. В разултат, за съжаление, трима от нашите представители сега са болни. Те се лекуват и за щастие засега са в добро състояние

Това е катастрофален резултат от безотговорното поведение на организаторите от МОК. Те не взеха под внимание здравето на хората и това доведе до ужасяващата организация на това събитие", заяви президентът на федерацията Еюп Гьозгеч.

На турнира в Лондон участваха около 350 атлети от 40 държави, а състезанието бе спряно след третия си ден (16 март) заради увеличаващите се случаи на заболели.

Малко преди прекратяването на турнира Даниел Асенов загуби по точки от Батухан Чъфчъ в единствения мач в Лондон на български представител срещу турски състезател.

Останалите ни представители бяха Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57), Аслъхан Мехмедова (60), Мелис Йонузова (69), Боян Асенов (56), Кирил Русинов (63), Симеон Чамов (75), Благой Найденов (81), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). Всички те са в 14-дневна домашна карантина, която започна след прибирането им у нас на 17 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови