Саул "Канело" Алварес стана абсолютен шампион в суперсредната категория

OFFNews 07 ноември 2021 в 10:10 2046 0

Снимка Getty Images

Мексиканецът Саул “Канело” Алварес нокаутира Кейлъб Плант в зрелищен мач в Лас Вегас и стана абсолютен шампион в суперсредната категория на професионалния бокс.

Така той защити поясите си в WBA (Super), WBC и WBO, а към тях прибави и пояса на IBF, който досега бе притежание на американеца, нанасяйки му първа загуба в неговата кариера до момента.

Алварес стартира по-агресивно мача, докато съперникът му бе избрал защитна тактика. След шестия рунд мексиканецът увеличи агресията си и започна да атакува по-често съперника от близка дистанция с удари по главата и тялото. Плант опитваше да контраатакува и нанасяше също удари, но така и не нанесе сериозни поражения на Алварес.

В 11-ия рунд настъпи развръзката в мача. Мексиканецът прати своя съперник в нокдаун с комбинация от ляв прав и два ъперкъта. Съперникът падна, но се изправи, само за да се озове отново на пода, а реферите обявиха за победител с технически нокаут Алварес.

Това беше първа загуба в кариерата за Плант, а мексиканецът седмият абсолютен шампион в професионалния бокс след Бърнард Хопкинс, Джърмейн Тейлър, Теренс Кроуфорд, Олександър Усик, Теофимо Лопес и Джош Тейлър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл