Саруханян загуби по точки от Исуфи

OFFNews 17 април 2022 в 13:46 2557 0

Григор Саруханян загуби по точки от Шефат Исуфи (Германия) в мача за шампионския пояс на Световната боксова федерация в лека-тежка категория.

Българинът с арменски корени претърпя поражение в 12-рундовия сблъсък на гала-вечер на професионалния бокс в "БалхаузФорум" в Унтаршлайсхайм край Мюнхен с пълно съдийско единодушие, като и тримата арбитри отсъдиха в полза на Исуфи с по 117:111 точки.

35-годишният Саруханян, който вече има баланс от 16 победи (8 с нокаут) , 6 загуби и 1 равенство, падна за първи път на професионалния ринг от февруари 2019 година насам и прекъсна след серия от 15 поредни мача без поражение.

32-годишният Исуфи, който е роден в Сърбия и е с албанско потекло, записа 34-и успех като професионалист (24 с нокаут), като има и 4 загуби и 2 равенства.

Саруханян прие тежко загубата.

„Понеделник ще пуснем жалба. Всички видяха как не получих сериозни удари, за да вземе с подобна предния мач. Играх много добре. Хванах дистанция. Всяка секунда от рундовете искаше да се сбием, за да ме нокаутира. За съжаление не можах да го засрещна или да го нокаутирам. Никаква умора не изпитах“, коментира от Германия Григор Саруханян.

Още във втория рунд случаен удар с главите отвори голяма аркада на лицето на Саруханян. Тя беше точно до друга рана, която се получи 10 дни преди срещата, а конците от нея още не бяха паднали.

Много немски фенове са се снимали с Григор Саруханян и са му казали, че според тях срещата е равна.

„Мачът беше или равен, или мой. Може и в Германия да направим реванш. Ще търсим нашето. Не ме е бил. Те са очаквали до 3-4 рунд да ме нокаутират. След двубоя всички се снимаха с мен. Не можеха да повярват, че 12 рунда не му позволих да ме удря. Прецаках му играта. След подобен мач съм още по-мотивиран“, добави Саруханян. -

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови