Реваншът между Усик и Джошуа ще е през април

OFFNews 27 декември 2021 в 17:39 2559 0

Снимка Getty Images

Реваншът между украинеца Александър Усик и британеца Антъни Джошуа за титлите в свръхтежката категория на професионалния бокс във версии WBA, WBO и IBF ще е през април 2022 година.

Това съобщи промоутърът на бившия шампион Джошуа Еди Хърн. Все още обаче не е избрано място за провеждане на сблъсъка, като вариантите са Украйна, Великобритания или страна от Средния Изток.

“Времето напредва и е време да се съберем и да определим дата на двубоя. Април е реалистична дата и затова трябва да решим къде ще бъде мача. Ей Джей прави по два мача на година, но ми се струва, че не е лоша идея да прави и по три двубоя.

Имахме предложения от различни кътчета на планетата за домакинство на мача, но ми се струва, че в крайна сметка Великобритания ще приеме срещата. Джошуа дори не искаше да участва в разговори за отказ от реванш. Той го иска много силно и е решен да си върне поясите”, каза Хърн.

Британецът от нигерийски произход загуби по точки от Усик през септември и се лиши от титлите си. Реваншът е чакан с огромен интерес, тъй като след него може да се проведе и обединителен двубой с шампион на WBC Тайсън Фюри за званието абсолютен шампион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови