Пулев среща пуерториканец в Чикаго

OFFNews 27 октомври 2017 в 11:32 2547 0

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев може да получи шанс да се боксира за световна титла още в началото на следващата година.

Това разкри президентът на Hitz Boxing Боби Хиц, който преговаря за мач в Чикаго между Кобрата и пуерториканеца Фрес Окендо за вакантната "редовна" титла на WBA в тежка категория.

"Да, мога да потвърдя, че с моите колеги от Square Ring Promotions, компанията на Рой Джоунс-младши, който е ко-промоутър на Окендо, сме разговаряли с агентите на Кубрат Пулев от Зауерланд за организирането на среща между двамата тук в Чикаго някъде в началото на 2018 година", заяви Хиц пред boxingscene.com, цитиран от Спортал.

В Чикаго има големи общности от пуерториканци и българи и затова има смисъл тази битка да се направи тук.

Последният мач за титлата в тежка категория на WBA, която се проведе в града, беше между Майк Уейвър и Джеймс Тилис през 1981 година и мисля, че би било чудесно Пулев и Окендо да се бият в същата зала - Allstate Arena. Надявам се да успеем да го организираме заедно", добави Фиц.

Самият Пулев заяви преди ден, че следващият му мач най-вероятна ще е в Чикаго в началото на годината, а Хиц само потвърди това, което Пулев намекна.

По принцип Кобрата трябваше да се бие за четири от поясите утре вечер в Кардиф срещу носителя на трофеите Антъни Джошуа, но контузия го отказа в последния момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови