ММА боецът Георги Валентинов: Никога не съм членувал в расистки и ксенофобски организации

OFFNews 13 декември 2019 в 11:11 5769 0

ММА боецът Георги Валентинов показа в предаването "Здравей, България" по НОВА полицейски протокол, в който никъде нямало думичка за расизъм. 

Валентинов коментира и изгонването си от "Белатор", което стана факт малко повече от месец след подписването на договора между двете страни. Причината за освобождаването на родния ММА боец стана участието му в расистския скандал по време на евроквалификацията между България и Англия на стадион "Васил Левски" на 15 октомври.

По думите на Валентинов, той си тръгнал след първото полувреме на мача. Той призна, че бил с приятели, които подкрепят Левски, но не уточни дали са от групата "София–Запад".

"Аз съм фен на Левски, другите хора с мен бяха мои приятели също привърженици на отбора. Ние се познаваме от спорта, те също са спортисти. 

Никога не съм членувал в расистки и ксенофобски организации. Никъде няма снимка или видео аз да показвам обидни жестове. Те ме изкараха най-големият расист на база какви доказателства

Единствената грешка от моя страна, която допуснах е, че покрих лицето си, защото беше много студено. Помолиха ме да сложа блузата, за да й направя реклама. Това, че нося черна блуза не означава, че съм расист.

Това, според мен, е работа на някой мой "доброжелател" на когото не му харесва това, че аз успявам. Да подпиша с най-голямата организация в света определено е успех. Журналистът Карим Зидан прави своята дописка по два жълти сайта за клюки.

Тренирам в най-голямата зала в света, където имам колеги от много и различни раси. Организацията, която направих, също е работила с бойци от различни раси. Никога не съм членувал в расистки или ксенофобски организации", каза Валентинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови