Кубрат Пулев планира мач през ноември, но не е ясно с кого

Последна промяна на 15 август 2019 в 10:23 1289 0

Кубрат Пулев планира следващият му мач да е през ноември, но за момента не е ясно къде и срещу кого ще се бие българинът. Новината разкри президентът на Epic Sports Джон Уирт, който се грижи за правата на Кобрата.

Неяснотата идва от факта, че Пулев е официален претендент за титлата на IBF и чака победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да се бие с него за този пояс. Двамата обаче за момента не могат да се разберат къде и кога да се проведе мача и тази неяснота обърква плановете и на българския боксьор.

По този повод от IBF издадоха заповед за задължителен двубой между Пулев и победителя от Руис-Джошуа, като срещата трябва да се проведе до 31 май 2020 г.

"Знаете, че IBF издаде заповед за задължителен мач между Пулев и победителя от Руис-Джошуа. Ще искаме сега тя да бъде потвърдена писмено пред нас. Те трябва да ни дадат разяснения и гаранции дали победителят е задължен за среща с Пулев, да подпише договор, че няма да търси други битки междувременно, да не търси специални изключения за защита на други титли, както и да не се позовава на обединителни двубои за всички колани. Т.е., да сме сигурни, че следващият мач гарантирано ще е Пулев срещу победителя от тази битка. Искаме и краен срок, в който Руис и Джошуа трябва да се съгласят за реванша си и датата на провеждането му. Защото към този момент изглежда, че такъв мач няма да има, а ако това наистина се случи, ние трябва да знаем в каква посока ще поемем. Защото планираме да проведем мач на Пулев през ноември, но той ще се състои, само ако Пулев и Руис изиграят двубоя си. Ако не, ще трябва да се проведе мачът за световната титла още до края на тази година с участието на българина. Искаме писмени гаранции за всичко това", заяви Уирт в интервю за BoxingScene.

"Планираме да подадем възражение, с което да защитим правата на Пулев докато този проблем се изясни. Мога да кажа само, че Пулев е готов да се бия Руис в Мексико, САЩ и дори на Тимбукту. Джошуа и неговия щаб забравят едно много важно нещо в бокса, че след като веднъж станеш шампион, всичко се променя", допълни Уирт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови