Кубрат обеща щедро дарение за битката с коронавируса

OFFNews 05 април 2020 в 13:27 3333 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев заяви, че ще направи много щедро дарение за борбата с коронавируса. По всяка вероятност сумата ще бъде в рамките на 2,5 милиона долара. Той даде обещанието си пред немското издание "Bild".

Това ще се случи след битката на Кобрата с Антъни Джошуа. Очакванията са Пулев да вземе 5 милиона долара за мача си срещу британеца.

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър". Само че разпространението на коронавируса в световен мащаб обърка плановете.

"Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права.

Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион.

В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат.

Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", каза Пулев пред "Bild".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков