Каратистите ни предизвикаха фурор в Полша

Българските състезатели обраха медалите на европейското

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2017 в 12:32 3548 0

Общо 4 шампионски титли, 3 сребърни медала и 6 бронзови спечелиха каратистите на Българската карате киокушин федерация (БККФ) от Европейското първенство по киокушин на KWF в Полша.

То се проведе на 13 и 14 октомври, като през първия ден от турнира – в петък, на татамито се изправиха бойци в категорията младежи и девойки.

Петък 13-ти се оказа късметлийски ден и донесе първите три европейски титли за БККФ – Мариела Любенова, Никола Кючуков и Иван Попов спечелиха златни медали в категорията за младежи и девойки. Сребро завоюваха Пламена Якимова и Васил Димитров, а бронзови медали грабнаха Валерия Лозанова, Лъчезар Палачоров и Александър Алексиев.

Каратеките на БККФ продължиха да жънат успехи и през втория ден от първенството на KWF. Любомира Николова стана Европейска шамионка при жените, а Кристиян Станков – вицешампион при мъжете. Кристиян Дойчев, Ангел Вецов и Павел Качамаков спечелиха бронзови медали.

Титлите на Любомира Николова и на Кристиян Станков са големи постижения за тях, защото това са първите им участия в международно първенство в по-голямата възрастова категория за жени и мъже. За по-малко от година Любомира постигна три много сериозни титли. По-рано през годината тя стана Европейска шампионка за девойки старша възраст на първенство на KWU в Берлин и Световна шампионка за девойки през декември (KWU). През март Кристиян Станков пък стана Европейски шампион за юноши старша възраст на първенство на KWU, а сега съвсем малко не му достигна да бъде отново на върха.

Треньорите на отборите оценяват представянето на отборите като отлично. Делегацията на БККФ в Полша беше начело с шихан Христо Трайков - вицепрезидент на KWF (Kyokushin World Federation). Сенсей Захари Дамянов - световен шампион в абсолютна категория беше треньор на отбора на мъжете и жените, а сенсей Христо Христов - помощник-треньор. Отборът на младежите и девойките беше с треньори сенсей Живко Андреев и сенсей Милуш Драганов.

Виж още за: