Дилиън Уайт почна да увърта за мач с Кобрата

OFFNews 05 април 2018 в 10:42 2024 0

Мачът между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт за определяне на задължителния претендент в тежката категория на версия IBF вече не изглежда толкова сигурен.

Двубоят беше нареден от федерацията, а промоутърите на Кобрата от "Зауерланд" приеха предизвикателството. Агентът на Уайт Еди Хърн обаче започна да увърта. Именно Хърн разпространи новината за предстоящ мач с Пулев. Сега твърди, че Уайт искал да се бие с Дионтей Уайлдър, а не с българина.

"Сложили сме всичките си яйца в една кошница и сме заложили на мач с Дионтей Уайлдър за титлата в WBC. От там обаче не бързат да направят Дилиан задължителен претендент за пояса на Уайлдър.

Също така, WBC може да наложат изиграването на претендентски мач и това да усложни още повече ситуацията. Опцията за мач с Пулев е добра и това е мач, който бихме искали да проведем. Но Уайт преследва титлата на Уайлдър, а това има шанс да не се материализира като възможност.

Още не съм сигурен какво самият Дилиан и щабът му искат да направят първо. Но знам едно: Ако си задължителен претендент на IBF, рано или късно ще получиш шанс да се биеш за световната титла срещу някого. Ще видим какво ще стане", заяви Хърн пред ESPN.

Яснота по ситуацията трябва да има възможно най-скоро, за да могат двамата боксьори да стартират подготовката си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови