Българската борба направи фурор в Европа

Страната ни е втора по медали след първенството в Рим

OFFNEWS Последна промяна на 17 февруари 2020 в 00:06 3654 0

Снимка БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ

Изключителното представяне на българските представители на приключилото вчера в Рим европейско първенство по борба ни донесе второто място в класирането по медали. България приключи на европейското първенство с общо 6 медала, три от които титли - на Миглена Селишка (50), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (55) при класиците, както и сребро на Биляна Дудова (59) и Даниел Александров (82) и бронз на Тайбе Юсеин (62).

В последния ден на шампионата Мирослав Киров и Ахмед Магамаев останаха пети, а единственият ни представител с шанс за медал - Мирослав Киров при 74-килограмовите загуби с туш от грузинеца Автандил Кенчадзе, световен шампион при 23-годишните и трети от европейските игри Минск 2019. 

По-рано през деня Владимир Дубов (61) не успя да преодолее репешажите след 2:8 от гърка Георгиос Пилидис. 

На върха в класирането с общо 21 медала, от които 9 златни, шест сребърни и 6 бронзови е Русия. Зад нашите борци са представители на 17 нации, които взеха участие.

Европейското бе част от подготовката на отборите за оставащите две олимпийски квалификации - европейската в Будареща (19-22 март) и световната в София (30 април - 3 май). Само финалистите взимат квоти за игрите в Токио 2020. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови