Жълт код е обявен в 17 области

Юлиан Христов 12 февруари 2012 в 09:52 1337 0

Зима в Родопите
Зима в Родопите

Код "жълт" е обявен в 17 области на страната заради очаквани ниски температури, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, в които се очаква студеното време, са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Търговище, Габрово, Ловеч, София – област, София – град, Перник, Кюстендил и Смолян. Код „жълт” означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни.

За останалите области на страната обявеният код е „зелен”, което означава, че не се очакват опасни явления, уточняват от НИМХ.

Над 80% на места е ледоходът по Дунав, но нивото на реката продължава да спада, съобщиха от Хидрометеорологична станция "Ново село". В района на станцията водният стълб показва едва 42 см, което е с 62 см по-малко от вчера. При Видин измерената стойност днес е 145 см, като отчетеното понижение за денонощието е с 42 см по-ниско. При Лом водният стоеж е 148 см, а при Оряхово - 75 см.

Спад е отчетен почти до края на българския участък от реката. Температурата на водата е 0°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!