Светият синод призова властите да отменят гей парада

Последна промяна на 17 юни 2013 в 18:36 2283 8

Гей парад в София на 30 юни 2012 г. Снимка: БГНЕС
Гей парад в София на 30 юни 2012 г. Снимка: БГНЕС

Светият синод на Българската православна църква призова властите да отменят гей парада, насрочен за 22 юни, тъй като „заплашва моралните устои на обществото и застрашава здравето на българската нация“.

"Всяко нарушаване на Божиите заповеди сериозно уязвява душевния мир и хармоничното развитие на човешката личност. Оттам произлизат и всички останали междуличностни, семейни и обществени разстройства и конфликти", заявиха от БПЦ на интернет страницата си.

„Хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са противоестествено и особено вредно нарушаване на Божията повеля и благословение на брачната любов между мъжа и жената като неотменима основа за нормалното и благодатно съществуване на човешкия род, за трайното благоденствие на обществото и за положителното изграждане на детските личности", обясняват от Светия синод.

Според Синода „всяко противоестествено взаимоотношение между двата пола или между представители на един и същи пол представлява обезценяване на човешката личност и лишаване на човека от възможността да се богоуподобява и спасява".

„Молим Бога да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на горните заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги облече в нетленната дреха на Своята правда!“, пишат в заключение от БПЦ.

Традиционният вече гей парад ще се проведе на 22 юни в София. 

Миналата седмица Митрополит Николай заклейми филмовия гей парад в Пловдив. По думите му показваните филми възхваляват порока и развалят ценностите в семейството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 14:00

Светият Синод май не е чувал нищо за секуларизъм или разделение на държавата и църквата. Тия лицемери в черни рокли, първо да си погледнат в собствената паница. Като не ги удовлетворява сегашното status quo, да се върнат в Средновековието. Там ще ги посрещнат с християнска любов по братски.

18.06 2013 в 14:39

Апропо, когато не е начало на изречение, митрополит се пише с малка буква. Учете български - полезно и достойно е!

18.06 2013 в 14:37

По най-естествен начин и аз съм против това тези хора да тикат отвратителния си порок в лицата ни, но нека и поповете престанат да продават дрога, да крадат, да развратничат, да почнат да си плащат данъците и осигуровките и въобще да се държат като вярващи в Него.

17.06 2013 в 22:41

ПРЕуважаемата Църква се сеща да се обади по:Коледа,Великден и ГЕЙ Парада.Абе,по-важни "църковни" дела нямате ли?!

17.06 2013 в 21:05

БПЦ е жалка!
Но тов не я спира да опитва да настройва хората едни срещу други!
Отвратително! ;)

17.06 2013 в 20:23

Аз пък съм на мнение , че не трябва да се отменя. И съответните български политици да вземат участие. След това няма да бъдат изнудвани със записи. Ще са публично известни!

17.06 2013 в 20:07

А господата от светия синод биха ли обяснили какво правят ТЕ за " благодатно съществуване на човешкия род, за трайното благоденствие на обществото и за положителното изграждане на детските личности"? Хипокритите винаги се крият зад благоденствието на децата. Всички сме били създадени от господа, ами търсете отговорност от него че е създал гейове и лезбийки. Ретроградни хипокрити плуващи в собствените си тлъстини и лукс постигнат чрез лишенията на вярващите. Де го Исус да изхвърли тези търговци от храма?

17.06 2013 в 19:24

Колегите нямат равни.

Изключително прецизно уцелиха, заковаха изключително точно най-богохулното актуално явление, срещу което да възроптаят. Всичкото ни е наред, ама дотолкова наред, че са ни геевете до акъла и няма нищо по-важно, по което Църквата като някакъв авторитет, да вземе отношение.