Светият синод призова властите да отменят гей парада

Вероника Шербанова 17 юни 2013 в 18:36 3018 8

Гей парад в София на 30 юни 2012 г. Снимка: БГНЕС
Гей парад в София на 30 юни 2012 г. Снимка: БГНЕС

Светият синод на Българската православна църква призова властите да отменят гей парада, насрочен за 22 юни, тъй като „заплашва моралните устои на обществото и застрашава здравето на българската нация“.

"Всяко нарушаване на Божиите заповеди сериозно уязвява душевния мир и хармоничното развитие на човешката личност. Оттам произлизат и всички останали междуличностни, семейни и обществени разстройства и конфликти", заявиха от БПЦ на интернет страницата си.

„Хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са противоестествено и особено вредно нарушаване на Божията повеля и благословение на брачната любов между мъжа и жената като неотменима основа за нормалното и благодатно съществуване на човешкия род, за трайното благоденствие на обществото и за положителното изграждане на детските личности", обясняват от Светия синод.

Според Синода „всяко противоестествено взаимоотношение между двата пола или между представители на един и същи пол представлява обезценяване на човешката личност и лишаване на човека от възможността да се богоуподобява и спасява".

„Молим Бога да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на горните заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги облече в нетленната дреха на Своята правда!“, пишат в заключение от БПЦ.

Традиционният вече гей парад ще се проведе на 22 юни в София. 

Миналата седмица Митрополит Николай заклейми филмовия гей парад в Пловдив. По думите му показваните филми възхваляват порока и развалят ценностите в семейството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews