София отбелязва своя празник

17 септември 2012 в 08:02 1420 0

Църквата. Снимка: БГНЕС
Църквата. Снимка: БГНЕС

Столицата отбелязва днес своя празник, който е свързан с отбелязването на паметта на великомъченица София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов. Денят е и храмов празник на столичната църква " Света София - Премъдрост Божия".

В 10:00 ч. Столичният общински съвет ще проведе тържествена сесия, на която се очаква да бъдат обявените новите почетни граждани на столицата. В 11:30 ч. пред църквата „Св. София” ще започне тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София, а от в 18:30 часа в Народния театър „Иван Вазов” ще се проведе Церемония по връчване наградите на Столична община за постижения в областта на културата „София – град на нашите деца”. 

Във връзка с мероприятията по отбелязване на празника, днес в София ще има временни промени в движението. От 7.00 ч. до 13.00 ч. се забранява паркирането и престоят на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. "Раковски” и ул. „Дунав” както и на паркинга на пл. „Николай Гяуров”, от 18.30 ч. до 22.00 ч. на ул. „Славянска” между ул. „Г. Бенковски” и ул. Дякон Игнатий”. От 10.00 ч. до 13.00 ч. се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Раковски” и ул. „11-ти август”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!