СЕМ изслушва кандидатите за шеф на БНТ

22 юли 2013 в 09:50 2589 8

БНТ
БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) започва от днес изслушването на шестимата кандидати за генерален директор на БНТ.

От 10.00 часа днес ще бъде изслушан сегашният директор на националната телевизия Вяра Анкова, а след нея от 11.30 концепцията си ще представи бившият генерален директор на Националното радио Валерий Тодоров.

Във вторник - също от 10.00, часа ще започне събеседването с Константин Каменаров, а от 11.30 своята кандидатура ще защити вечният кандидат за директор Радослав Главчев.

Последните двама кандидати – Оли Груева и Красимир Ангелов, ще бъдат изслушани в сряда пак от 10.00 часа и от 11.30 часа. Събеседването с кандидатите ще бъде излъчвано пряко по БНТ2.

Генералният директор на БНТ трябва да бъде избран до 26 юли. 

Общо деветима подадоха документи за поста. Телевизионният продуцент и водещ Камен Воденичаров, радиожурналистът Георги Божков и журналистът от БНТ Стоил Рошкев отпаднаха от финалната надпревара. Според изискванията на Закона за радиото и телевизията кандидатите за поста трябва да са български граждани, да имат завършено висше образование, да притежават опит в електронните медии, електронните съобщения, журналистиката, правото или икономиката, да имат обществен авторитет и професионално признание, да са с най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови