Психолози ще разговарят с учениците от Стара Загора

Вероника Шербанова 24 април 2013 в 15:32 1440 0

Дърводелецът на спортното училище
Дърводелецът на спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора е застрелян в двора. Снимка: БГНЕС

Психолози от Районната здравна инспекция в Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието в града ще разговарят в четвъртък с ученици от спортното училище „Тодор Каблешков“, където тази сутрин беше застрелян 56-годишен мъж, съобщиха от здравното министерство.

Според първоначалните данни няма деца, които да са станали свидетели на инцидента. Въпреки това част от учениците са видели тялото на убития дърводелец.

Здравната инспекция в Стара Загора поддържа постоянна връзка с директора на спортното училище, инспекторатът по образованието и Центъра за психично здраве за осигуряване на психологична подкрепа на деца, които може да са станали свидетели на прострелването на 56-годишния мъж.

Целта е да се подобри психологическия климат в училището и да се окаже специализирана психологическа подкрепа на нуждаещите се, обясниха от Министерството на здравеопазването.

Дърводелецът на спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора беше застрелян в главата тази сутрин в двора на училището. От полицията обясниха, че най-вероятно инцидентът е станал преди децата да пристигнат в училището.

Причините за инцидента все още се изясняват, но най-вероятно става въпрос за битов инцидент, коментира зам.-кмета на Стара Загора Иванка Сотирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови