Протестът, ден осми

20 юни 2012 в 18:22 3706 2

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

В сряда OFFNews проследи чрез видеострийм и репортерски включвания шествието на гражданската група „За Витоша“, част от коалицията „За да остане природа в България“.

Протестиращите се събираха от 18.30 ч. до към 19 ч. и тръгнаха от НДК по бул. „Витоша“. Митингът завърши на площад „Народно събрание“.


Live video for mobile from Ustream

 

В осмия ден от протестите преобладаваха скандиранията и плакатите срещу bTV.

През целия си път към парламента демонстрантите издигаха плакати с надписи: "bTV=изкривената гледна точка", "bойкот", "bTV = Манипулация", и скандираха "Долу, bTV!".

Отново имаше и скандирания "Искаме природа, не искаме бетон", срещу собственика на ски лифтовете Цеко Минев - "Долу Цеко от "Алеко" и "Мафия, мафия".

По повод режисирания от правителството обеден контрапротест в защита на новия Закон за горите, на митинга на екоактивистите имаше плакати: "Протестирам свободно и безплатно".

Младежите предупредиха отново: "Всеки ден ще е така до победата".

Това беше първият разрешен от Столичната община протест срещу поправките "Цеко Минев" в Закона за горите след гласуването им от парламента на рождения ден на премиера на 13 юни. "Скиорският" протест имаше определен маршрут и часове за провеждането, които бяха спазени.

Движението в града не пострада особено заради късния час на провеждане на шествието - бяха блокирани само отсечки от улици, които полицията затваряше за малко, докато се изтеглят протестиращите.

Шествието се задържа най-дълго под прозорците на президента, въпреки че той в крайна сметка наложи вето на промените в Закона за горите, станали популярни като "поправката Цеко".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!