Премиера: "Операция "Джеронимо"

OFFNews 30 септември 2013 в 13:24 1478 0

Операция
Операция "Джеронимо"

От понеделник на пазара се появи книгата на Крис Райън "Операция "Джеронимо". 

Крис Райън е роден през 1961 г. в село до Нюкасъл. През 1984 г. постъпва в SAS. По време на десетгодишната си служба в Полка участва в множество военни операции и е командир на отделение от снайперисти в един от отрядите за борба с тероризма.

По време на войната в Персийския залив от осемчленното отделение, в което участва, единствено той успява да се спаси и да избяга от Ирак. Трима от войниците загиват, а четирима са пленени. Бягството му е уникално по рода си в цялата история на SAS. През последните две години от службата си в Полка обучава бъдещи кадри на SAS. През 1994 г. напуска SAS. Оттогава работи в областта на опазване на сигурността в различни части на света.

Бившата легенда на SAS Крис Райън ни поднася седемнайсетия си роман, изпълнен с действие, напрежение и информация от източника, които са негова запазена марка.

От началото до края „Операция Джеронимо” прилича на задъхана въртележка. Подобно на останалите романи на Райън и този е пропит с реализъм, който се среща рядко в трилъри от този род. Това не е изненада за никого, защото малцина са преживели събитията, които авторът описва в романите си. Сюжетната линия е страховита, но достоверна, защото Крис Райън знае, че е възможно да се оцелее във всякакви ситуации.

Осама бин Ладен е мъртъв.

Този факт е известен на президента на САЩ. Известен е на целия свят. Известен е и на сержанта от SAS Джо Мансфийлд. Той е бил в Пакистан, на мястото, където е бил убит Бин Ладен. Видял е военноморските тюлени от Шести отряд да влизат в къщата му и да изнасят от къщата му зловещия товар. Бил е на подходящото място в подходящото време.

Или на неподходящото място в неподходящото време.

Защото някой иска да премахне Джо и няма да се спре пред нищо, докато не осъществи намеренията си. Семейството му се превръща в мишена, репутацията му е съсипана. И тъй като този мистериозен враг крои планове и нанася удари от двете страни на Атлантическия океан, Джо е наясно, че единственият му шанс да оцелее е като разбере какво се е случило с Бин Ладен през онази нощ, в която в къщата му са влезли американците.

Една невидима, страховита сила е оставила следи, които се опитва да заличи. Джо обаче ще направи всичко възможно, за да открие страшната истина...

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг