Митьо Очите излезе от затвора

Юлиан Христов 02 март 2012 в 14:59 4571 0

Димитър Желязков- Митьо Очите. Снимка: БГНЕС
Димитър Желязков- Митьо Очите. Снимка: БГНЕС

Несебърският наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, вече е свободен гражданин. Той е излязъл от затвора още вчера. Пред bTV той обявил, че все още не се е наспал, чака лятото и няма намерение да бяга в чужбина.

Димитър Желязков изтърпяваше присъда за ръководене на наркогрупа и пране на пари. Първоначално той бе осъден на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода. Впоследствие Бургаският апелативен съд увеличи наказанието му с още 18 месеца. Желязков излиза на свобода, след като съдът не уважи искането на прокуратурата наказанието му да бъде удължено още.

Върховният касационен съд реши, че Димитър Желязков ще изтърпи присъда от 6 години и 4 месеца затвор. Желязков, срещу когото има общо 7 приключили наказателни производства, е сключил за три от тях споразумения с прокуратурата.

През януари 2008 година Желязков се призна за виновен по всички обвинения, което доведе до сключване на споразумението му с прокуратурата. Тогава признания си направиха и 11 души от групата му.

Групата на Очите беше разбита през април 2007 година. Соченият за дясна ръка на Очите Янко Гюров-Поморийския получи присъда от 4 години и 4 месеца затвор. Наказанието на останалите от групата е от една до 3 години и 6 месеца лишаване от свобода.

След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата и е с обща стойност близо 35 хил. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови