Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Меглена Кунева: БСП и ДПС паднаха в собствения си капан

28 септември 2013 в 15:08 9006 16

Меглена Кунева
Меглена Кунева

"Оставката на правителството беше възможност за управляващите. Сега са в собствения си капан. Сигурна съм, че нито на БСП, нито на ДПС им e приятно, че „Атака“ държи кворума", заяви днес лидерът на "Движение "България на гражданите" Меглена Кунева в ефира на Дарик радио.

Парламентарните партии превръщат политиката в тактика, което не е добро за страната и унижава обществото. Правителството, чрез отказа си да подаде оставка с мотив, че така удържало на уличния натиск, пропуска да допринесе за изход от политическата криза и да се оттегли, запазвайки достойнство, подчерта тя.

Прилагането на процедурни хватки в парламента пък давало дава един и същ сигнал на гражданите - че всеки следващ, попаднал във властта, може да прави каквото си иска и това е безнаказано.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира изтеклата седмица и случилото се в парламента, като не пропусна да изтъкне колко много направили ГЕРБ, докато управлявали:

„Не може 20 години да избираш все децата на политбюро да ни управляват. Докато го правите, все ще ви лъжат и ще продължават да взимат заеми, които всички ние после плащаме. Всичко, което от ГЕРБ сме построили, е видимо, в София се возят на метро, влаковете се движат по нови жп линии, всички карат по „Люлин”, „Тракия”, „Хемус”, каза още Борисов.

Той също подчерта, че БСП и ДПС са зависими от Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!