Марин Райков потвърди за подготвяната фалшификация

Александра Маркарян 11 май 2013 в 18:55 17495 35

Служебният премиер Марин Райков Снимка: БГНЕС
Служебният премиер Марин Райков Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков потвърди косвено за подготвяна фалшификация на изборните резултати чрез фалшиви бюлетини.

На фона на твърденията от печатницата "Мултипринт", че откритите в складовете им над 350 000 бюлетини на 10 май са "брак", премиерът обяви, че отпечатването на всички истински бюлетини е приключило на 8 май и че те са били разпространени съгласно "буквата на закона" до областните администрации.

Истинските бюлетини, отпечатани до 8 май, са 8.343 милиона бюлетини (съгласно Изборния кодекс, те трябва да са равни на броя на избирателите плюс 10%), се казва в съобщение до медиите от пресслужбата на Райков.

Чрез съобщението той заявява още:

"Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата”.

“Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата.

Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства”, заявява още Райков.

Премиерът изразява удовлетворение, че са взети всички предохранителни мерки, за да не се стига до евентуална злоупотреба и изразява благодарност на прокуратурата. Той призовава политическите партии да не се възползват от този случай, за да нарушават предизборното мълчание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!