Марин Райков потвърди за подготвяната фалшификация

Последна промяна на 11 май 2013 в 18:55 16646 35

Служебният премиер Марин Райков Снимка: БГНЕС
Служебният премиер Марин Райков Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков потвърди косвено за подготвяна фалшификация на изборните резултати чрез фалшиви бюлетини.

На фона на твърденията от печатницата "Мултипринт", че откритите в складовете им над 350 000 бюлетини на 10 май са "брак", премиерът обяви, че отпечатването на всички истински бюлетини е приключило на 8 май и че те са били разпространени съгласно "буквата на закона" до областните администрации.

Истинските бюлетини, отпечатани до 8 май, са 8.343 милиона бюлетини (съгласно Изборния кодекс, те трябва да са равни на броя на избирателите плюс 10%), се казва в съобщение до медиите от пресслужбата на Райков.

Чрез съобщението той заявява още:

"Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата”.

“Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата.

Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства”, заявява още Райков.

Премиерът изразява удовлетворение, че са взети всички предохранителни мерки, за да не се стига до евентуална злоупотреба и изразява благодарност на прокуратурата. Той призовава политическите партии да не се възползват от този случай, за да нарушават предизборното мълчание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2013 в 21:44

otkade bsp snaexa to4niat broi na bqletinite .Mnogo prost otgovor za6oto sa gi pora4ali te .

12.05 2013 в 22:56

Добро утро колеги! Чета и не вярвам на ушите си. Най - страшното за хората, за човечеството е бил и е Фанатизма. Погледнете и прочетете във форума и ще видите, как в днешно време(в 21 век) той още шества между нас. Някой толкова ги е обхванала параноята , че както биволите побесняват, не само като видят червено, но и като си помислят за него. Защо е така? За това, защото те четат само един вестник, слушат една радиостанция, гледат само един канал по телевизията, кланят се на един "Вожд", вярват , без да разсъждават не на фактите, а на лъжите, които текат непрестанно от устата на лъжеца - Вожд и т.н. Но хайде да видим фактите! Най-близките.
1. Не знам, как може да се използват тези 350 000 бюлетина! Но те не са фалшиви или бракувани, а са си живи и читави бюлетини, подредени в 10 контейнера. Готови за извозване. Изборите не са играчка, и ние, народа не сме баламурници. Пита се защо не са обявени след приключване на поръчката, която правителството е дало на печатницата? Защо не са ги предоставили на ЦИК, за да ги използва, ако някъде се окаже недостиг или да бъдат унищожени? И т.н. и т.н.
2. С каква цел бюлетините са дадени да се печатат в частна печатница, собственост на привърженик на ГЕРБ, а не в Държавна печатница? А? Защо собственика излъга, че това е брак от 350 бюлетина? Ако ние не вярваме на прокуратурата то на кого ще вярваме? Спомнете си кой е дал поръчката.- Дясната ръка на ББ. Или не е така?
3. Помните ли реакцията на героя в аферата по подслушванията? Помните ли, че той се опита да прехвърли посоката на скандала към тоя, който го е подслушвал, а не към съдържанието на разговорите, които показаха истинското лице на хората участвали в тях? Помните ли? ...... и т.н. Хайде, ЧАО! Да отиваме да гласуваме! И умната! На рамената си имаме нещо, което да използваме използваме най - рационално!

12.05 2013 в 15:00

Днес прокуратурата потвърди, че бюлетините не са брак. Нещо да кажеш?

12.05 2013 в 14:53

Между заглавието и думите на Райков няма общо и така е по всички медии. А хората, който не симпатизират на някой партия да не я плюят, а да си хвалят своята, но няма с какво нали?

12.05 2013 в 14:17

Kъде с ЕК/ЕС/OSCE/Меркел нали сме пълноправен член на ЕС и НАТО!OSCE и НАТО да организират нови избори в страната! Защо позволяват слугите на Русия да си развяват коня и да си правят какво искат! Изборите са опорочени от БСП.Цялата им предизборна кампания бе основана на лъжи,измами,доноси,ползване на ресурса на ДС, съда, и пълно нарушаване на закона в деня на размисъл.Дали останаха хора да се съмняват за изпълняваните поръчки на червената прокуратура и защо гледахме цяла кампания цирковете спетнати от тях и БСП? Искаме обяснение.Искаме наказани.Искаме наказани медии за лъжата с подправените бюлетини,след като стана ясно как е подготвено предварително от прокуратура и една медия с един "журналист".Какво значи ,че следващата седмица трябва да дадат обяснение?Това е прекалено силно обвинение ,което трябваще да бъде оповестено и разяснено веднага.ГЕРБ трябва да не признае изборите за честни.След този позор на мафията,след като всички говорят за план за дестабилизация на страната,който аз видях още след атентата срещу Доган (не е нужно да изреждам цялата последователност) искаме обяснение за ролята на ДАНС и прокуратурата в този антибългарски сценарии разигран заради Белене.

12.05 2013 в 13:13

Не е необходимо да си тъп цървул за да симпатизираш на герб. Но да защитаваш и оправдаваш идиотщините и престъпленията на герб - задължително трябва да си тъп цървул.
Въпрос към един средностатистически цървул:
За какво и защо има - 10 /десет/палета с пакетирани 350 000 бюлетини И ДРУГИ 4 палета с непакетирани и намачкани бюлетини?

12.05 2013 в 11:43

Къде го е казал това че не трябва да има бюлетини там след 8 май?
И ако ще фалшификация защо в деня преди изборите ще са складирани там я няма да са раздадени на хората които ще "фалшифицират"?

Или мислите че 350 000 бюлетини за 1 нощ се разпределят из цялата страна?
Мислете с главите си и не се поддавайте на манипулации.

Аман от фалшифицирани новини.

Дори самото заглавие на новината е лъжа. Нищо такова не е казвал

Туристе май ти си тъпата комунистическа овца.

12.05 2013 в 10:27

Явно никой не вижда какво става.... Този номер с "крадеца вика - дръжте крадеца" е мнооооооогооооо стар, а този път Станишката с СИЕ извадиха като ро книга всички трикове за това как се манипулира политика. Не че и Герб са китка за мирисане.... Но трябва да докажат какво се е случило всъшност. Всяка история има 2 страни - видяхте и чухте хората които работят в Костинброд......

12.05 2013 в 07:36

грабвай куфарите и пътувай , туристе.

12.05 2013 в 07:35

Никъде ! Важното е да "имаме новина ". Като прочетеш статията / и няколко подобни/ се оказва, че в деня на размисъл е най-добре да четеш готварски сайтове. Там е истината.