"Лудогорец" обърна "Партизан" в Разград

OFFNews 31 юли 2013 в 22:41 1751 2

Снимка: sportskacentrala.com
Снимка: sportskacentrala.com

С голове на Марселиньо и Александров "Лудогорец" победи "Партизан" (Белград) с 2:1 в първи мач от третия кръг на Шампионската лига.

Срещата се игра на стадиона в Разград през 6500 зрители. Първото полувреме завърши 0:0, а малко след подновяването на играта гостите поведоха.

Саша Маркович отбеляза гол за "Партизан" в 48-ата минута при грешка в защитата на "Лудогорец", при която Марселиньо не успя да пресече пас на съперника. Пет минути по-късно Марселиньо се реабилитира по-най-добрия начин, вкарвайки хубав изравнителен гол. Асистенцията бе на Иван Стоянов.

С по-активна и концентрирана игра домакините стигнаха до желания обрат. В 67-ата минута влезлият като резерва Михаил Александров отбеляза втори гол за "Лудогорец". Той се възползва идеално от прехвърлящо подаване на Кайсара, овладя топката под носа на вратаря Лукач и вкара за 2:1. Цял мач за черно-белите игра българският национал Иван Иванов. Пет минути преди края на мача гостите останаха с човек по-малко заради червения картон на Йоич. Фабио Ешпиньо имаше възможност да вкара и трети гол, но вратарят на съперника спаси удара му. Трябва да се отбележат и няколкото отлични намеси на Владислав Стоянов, който на няколко пъти отрази силни шутове на гостите. 

В предишната фаза българският тим елиминира "Слован" (Братислава), а сърбите преодоляха "Ширак" (Армения). Ако отстранят сръбския шампион в тази фаза на турнира, момчетата на Стойчо Стоев ще си гарантират участие в групите на Лига Европа.

Реваншът ще се играе на 6 август в Белград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки