Комитата блокиран във Фейсбук заради текст за протеста

Последна промяна на 03 август 2013 в 14:05 12475 54

Асен Генов и Константин Павлов - Комитата Снимка: Сергей Антонов
Асен Генов и Константин Павлов - Комитата Снимка: Сергей Антонов

Достъпът до Facebook на известния блогър, създател на PolitiKat.net и автор на OFFNewsе Константин Павлов - Комитата е бил блокиран. Комитата е бил докладван заради статия за протеста с автор Веселин Ханджиев, която Комитата споделил. Той е бил докладван, в резултат на което достъпът до личния му профил е забранен за три дни.

"Другари милиционери, ПЪТНИЦИ СТЕ! И на 4-ти септември ще ви го докажем за пореден път. А и вееки ден, преди това!", написа по този повод Асен Генов във Фейсбук.

OFFNews публикува статията, заради която достъпът на Комитата до Фейсбук е бил спрян.

 

Оставка Кючек, или защо само с ц*ци не става

Матр’иялът не е лош! Той не е виновен! Той само се ражда, живее и работи във Затвора. И в Затвора ще умре. За матр’иялът боже-то, царя, господаря и бащицата е само един – Надзирателя. Матри’ялът се надява всеки ден за поне една допълнителна трохичка хлебец към канчето с водица. За матри’яла съкилийника е враг, гладно гърло, мръсен звяр готов да открадне оскъдната му дажбица, ако само за секунда я изпусне от очи. Той на ум попържа, но на глас се моли само за солчица, за одеалце и за свещица на която да се топли зимъска. Той не познава Свободата и прекрасните ѝ цици. Затова, когато понякога се случи да зърне синьото небе, през някоя недосегаема, неволно забравена открехната врата, той примижва срещу светлината. И се мръщи и се въси! И сам я захлопва!

А понякога, рядко, веднъж на 15 години, иззад дебелите стари стени, дочува приглушени звуци – някакви странни гласове, барабани, свирки, детски смях. Матри’ялът трескаво търси Надзирателя с очи и пита: “О Боже, какво става??”, но чува само:

Нищо, Бай Иване, … нищо! Нали съм ти разказвал за онези мързеливите, голите, дето с крясъците си не те оставят да спиш спокойно цяла нощ? Това са Онези, които преяждат, а сега искат да откраднат и последната ти коричка хлебец! Но, ..  АЗ съм тук, Бай Иване! АЗ съм с теб и АЗ те пазя! Ние сме приятели, нали! Между другото, какво ще кажеш утре, или други ден, някога, по-нататък, ако намерим за теб и една трошичка Сиренце?

Сиренце! Бай Иван моментално забравя гласовете на разбойниците отвън, и любовта към Надзирателя изпълва огромната празнина в сърцето му. “Затвор! Затвор! Освободете Народа!” – приглушено крещят полуделите и почти нищо не им се разбира. “Крепост! Крепост! Храна!” – нашепва Надзирателя в ухото на Бай Иван и отчупвайки поредната нищожна трохичка сиренце, затяга още повече невидимите окови впити в душата му.

Същата вечер Бай Иван е щастлив! Той пирува с дневната си дажба. Приклещен зад непробиваемите и невидими стени, той сънува с отворени очи. И точно защото не е лош матри’ял, по човешки, с трепереща ръка, дори е склонен да предложи половината си залък на най-добрия си приятел – Надзирателя. Бай Иван празнува, но в Затвора няма Моцарт. Със замъглен от евтината шльокавица поглед, потънал в безвремието на доживотната си присъда, Бай Иван понякога избухва в радост. Щрака с пръсти, качва се на масата и дрезгаво припява: “Само да те гепна ..”, или пък “Ооой, тигре, тигреее .. “.  Чалгата е неговата вечерна разходка из лабиринта на Червения Затвор. Там има цици, но нямаСвобода. А Надзирателят гледа отвисоко и студено, пресмятайки съдбата на Народа. И единственото което го плаши до смърт, е да не би отнякъде да се появи “Оставка Кючек”. Защото знае, че тогава с него е свършено!

А Бай Иван се чуди защо толкова често, особено когато се почерпи, плаче без причина…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2013 в 01:06

Няма съмнение, че са фалшиви профилите, които репортват, и то откъм червената част. А защо толкова зле владееш български, другарю? Не можа ли да го научиш добре междувременно? Освен това ако беше чел поне малко внимателно, щеше да разбереш, че всъщност съм пострадал защото съм шернал чужд текст, а не моя собствен.
Но не ти стига интелигентността за толкова сложно съждение.

04.08 2013 в 22:56

"А дали направеното е в твоя или моя вреда вече е както дойде. Важното е, че интересът на онези, дето дават парите, е обгрижен …"

Глупости. Нито първото е "както дойде," нито второто е важно. Поне не и за нормалните хора.

Ако народът тук си гледаше повече собствената чинийка, вместо тези на другите, тази държава по нищо съществено нямаше да се отличава от страните, по които българинът има навик да въздиша с такова умиление и блян ;)

04.08 2013 в 16:02

Смешен червен плач. Тръгнали да правят сметки на няколко хиляди долари спонсорирани от чужди фондации. Абе, неуважаеми, къде по крайчето изпускате 500-те милиона от бюджета заеми който ще плащам аз и всички в тая държава? За тях отчети искате ли? А някой дава ли въобще, въпреки че се искат? А, ако трябва да проследяваме финансирането, дали "Panko" няма да се окаже "финансиран" трол, само че без отчет в никой публичен регистър?

04.08 2013 в 13:41

Хах, то тия путинкови лафове за вражеските фондации и тука ли вървяли? Абе, другари! Долу в десния ъгъл на монитира има дата. Моля погледнете я. Явно не знаете коя година сме и не знаете, че България е член ЕС и НАТО. А що се отнася до фондациите, щом толкова сте запознати кой колко и откъде е получил, би трябвало да знаете, че набирането и израходването на средства е регламентирано с редица закони и това са ПУБЛИЧНИ средства, които се отпускат по одобрена програма и стриктно се следи за правилното им изразходване. Нещо като европарите. Занм че там сте специалисти. И се надявам накрая да сте разбрали, че ако откраднеш ти спират парите и би трябвало да те осъдят.
Лично мен ме притесняват повече едни други пари, които се раздават в куфарчета в посолства, за които публичен отчет няма, ама ако не изпъниш договорката има санкция. Е, сега не сме 90-те, едва ли някой ще го застрелят като Луканов, ама като нищо може да получи масиран инфаркт в някой хотел в Правец, например... Та според мен за това е голямата истерия. Някои другари са обещали нещо. Протести, протести, ама трябва да се изпълняват обещанията. Особено когато е платено.

04.08 2013 в 12:44

Хайде да съм по-конкретен - Агов е уникален случай - два пъти кандидатства за влизане в БКП със съгласието на началниците, но бе отхвърлян от колегите си /твърде рисковано за тях/ заради подмазвачество и още нещо, което е твърде лично, за да се развява по форумите. Инджев като партиен секретар на БТА, отговаряше за синдикатите и комсомолската организация. След като години наред бе лансиран от Ненчо Хранов, след 10 ноември за благодарност му заби ножа в гърба и го докара почти до инфаркт. Васко ми е много по-симпатичен. Приемам забогатяването - било то и незаконно, не и патологична експлоатация на идеи - няма значение дали са комунистически или антикомунистически, няма значение дали срещу заплащане или просто ей така - за кариера или популярност. Уважаеми г-н Петров, винаги съм мразил от сърце и безплатно комсомолските секретари - те са неизтребими - имало ги е в Първата и Втората българска държава, по време на т.нар. отоманско владичество та до днес. Бай Ганьо е светъл пример за комсомолски секретар - да ме разберете, ако сте млад.

04.08 2013 в 12:25

Ама да бе, мрежи от агенти. Всичката Мара втасала. Няма доказателства, няма дори теза, която да не си противоречи от начало до край. Дай държавата на мафията, дай ѝ парите от контрабандата, европейските проекти и енергетиката, назначавай бандити на ключови длъжности, пък ако някой ти направи забележка, започни да си измисляш глупости – как хората, които работят за демократизация и европеизация на държавата всъщност правят хубави неща, ама не може да не замислят някакъв пъклен заговор срещу българщината, защото никой нищо хубаво не прави без пари. И затова остави държавата в ръцете на мафията. Много интелигентно, няма що.

04.08 2013 в 08:58

Много точно казано.