Фандъкова: Протестите не са съгласувани с общината

Юлиан Христов 16 юни 2012 в 12:42 1542 0

Фандъкова ще строи нов приют за кучета в София. Снимка: БГНЕС
Фандъкова ще строи нов приют за кучета в София. Снимка: БГНЕС

Протестите на еколозите, които ще се проведат за четвърта поредна вечер в столицата, са незаконни и не са съгласувани с общината, коментира кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

При поредния протест, който ще се организира и тази вечер, общината ще разчита на помощта на полицията за спазването на реда и опазване на имуществото на гражданите.

Всеки има право да протестира, но нека да не забравяме, че това не трябва да бъде за сметка на останалите граждани и на София, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Протестите не са съгласувани така, както закона изисква с общината, за да може да се определи маршрут, да се определи място и да не се пречи, както на движението на останалите граждани, най-вече да не се руши обществена собственост, пък и частна, разбира се, такава, така че аз искрено се надявам, че всички млади хора, които аз видях, няма да защитават закон ... беззаконие", каза тя.

Столичният кмет изрази надежда, че законът ще бъде спазен при днешните протести. Общината ще разчита основно на Столичната дирекция на вътрешните работи и на МВР, които ще въдворят ред, без да упражняват насилие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!