Емигрирал у нас маниак на детско порно осъден в Шотландия

10 януари 2013 в 08:52 2731 0

Съда, в който е осъден педофилът Джордж Стейтс. Снимка scotsman.com
Съда, в който е осъден педофилът Джордж Стейтс. Снимка scotsman.com

67-годишен британецът, който избяга в България, защото властите откриха хиляди детски порнографски снимки на компютъра му, бе изпратен в шотландски затвор за 33 месеца, съобщават местни медии.

Срещу Джордж Стейст са повдигнати обвинения, след като чистачката му видяла на личния му лаптоп снимки и клипчета на около 10-годишни момичета, позиращи в "неприлични пози". 

През 2009 г. Стейтс е осъден условно, но след като не се явил на едно от изслушванията, била издадена заповед за незабавен арест. През 2012 г. бащата на три деца Джодрдж Стейтс избягал в България.

През август 2012 г. мъжът бе задържан у нас и три седмици по-късно бе върнат в Единбург. Един от адвокатите му коментира, че Стейтс е искал да избегне затвора, който го очаквал, и избягал в България заради ниските цени. 

Стейтс реагирал единствено с "опа", когато тайната му страст излязла наяве. Компютърът му бил иззет от полицията и се оказало, че на него има 265,242 снимки и 1233 видеоклипа с педофилско съдържание.

Съдията по делото отбелязва, че няма данни Стейтс да е разпространявал или продавал снимките, но предвид огромния им брой затворът бил неизбежен. 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!