БСП информира медиите за графика на Роджър Уотърс

Елица Мартинова 29 август 2013 в 13:17 6287 13

Централата на БСП на
Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

Причудливо съобщение от пресцентъра на БСП пристигна днес до медиите.

Централата на левицата уведоми медиите за част от графика на легендата от Pink Floyd Роджър Уотърс, който утре ще разтърси българските си фенове с шоуто си The Wall.

“Днес (29.08), музикантът Роджър Уотърс  - басист и вокалист на Pink Floyd, ще посети гроба на британския майор Франк Томпсън до Литаково от 15.30 до 16.00 ч.  Томпсън е загинал в България по време на Втората световна война.“, пишат от „Позитано“ 20.

От пресцентъра не споменават за присъствието на представители на левицата.

Най-вероятната причина за информационната инициатива на БСП е фактът, че Майор Франк Томпсън е уважаван член на Комунистическата партия във Великобритания.

На 23 май 1944 г. майор Томпсън участва в сблъсъка на Българската войска и жандармерия с партизанската Втора софийска народоосвободителна бригада в битката при с. Батулия.

При боя в местността Марина мъртвина част от партизаните загиват. Майор Томпсън е ранен, заловен и разпитван от Разузнавателната служба при Щаба на войската.

Животът му приключва в нощта на 10 юни 1944 г., когато е изведен от ареста и разстрелян в района на местността „Калето“ в село Литаково, заедно с партизанина Лазар Атанасов и ятака Христо Гурбинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!