2200 младежи ще започнат работа по програма "Старт в кариерата"

Вероника Шербанова 03 юни 2013 в 17:51 6489 0

Младежи. Снимка БГНЕС.
Младежи. Снимка БГНЕС.

Близо 2200 младежи ще започнат работа в сферата на публичната администрация по програма „Старт на кариерата“, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Младежи до 29-годишна възраст ще могат да започнат работа в рамките на 9 месеца, за да натрупат трудов стаж по специалността си, като през това време ще получават заплата от 400 лева на месец.

1320 младежи ще могат да започнат работа в централните ведомства. Работни места по програмата са обявени в Министерския съвет, Администрацията на президента, Народното събрание, всички министерства, Националната агенция по приходите, Националния осигурителен институт, Българския институт по метрология, Агенцията по заетостта, Държавната агенция за закрила на детето, Главната агенция по труда, Агенция „Митници“, Агенцията за приватизация, Агенцията за социално подпомагане и др.

775 работни места са обявени в общинските администрации и 103 места – в областните управи.

По програма „Старт в кариерата“ могат да кандидатстват младежи до 29-годишна възраст, завършили право, филология, история, архитектура, строителство, икономически специалности, компютърни специалности и др., но без стаж по специалността.

Документи се подават до 26 юни включително в бюрата по труда, в които са регистрирани като безработни, заети или учащи се, като изключение правят учащите в редовна форма на обучение.

Пълният списък на обявените работни места, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страницата на Агенцията по заетостта, както и в бюрата по труда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови