1000 руснаци гласуваха предсрочно в България

Вероника Шербанова 02 март 2012 в 11:27 1081 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Над 1000 руски граждани в България са упражнили предсрочно правото си на глас в изборите за президент на Руската федерация. Това съобщи за OFFNews.bg Алексей Ушаков, зам.-председател на избирателната комисия и завеждащ консулския отдел на РФ у нас.

В гласуването могат да вземат участие всички руски граждани над 18-годишна възраст на територията на България. Около 15 000 души имат това право. Пунктовете ще са разположени в София, Варна и Русе.

За да успеят да упражнят правото си на глас и живеещите в провинцията, между 18 и 28 февруари бяха отворени допълнителни избирателни пунктове в по-големите градове – Пловдив, Видин, Велико Търново, Бургас и др.

По думите на Ушаков, най-голяма част от руските граждани са гласувалите предсрочно в Пловдив. Не са възникнали никакви проблеми до момента и такива не се очакват в официалния избирателен ден - 4 март, заяви още той.

Общо петима кандидати участват в изборите – Михаил Прохоров, Владимир Путин, Сергей Миронов, Владимир Жириновски и Генадий Зюганов.

За фаворит на предстоящите избори е сочен настоящият премиер и бивш президент Владимир Путин, макар около неговото кандидатиране да се разразиха протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови