Поддръжка на автомобила – мисия възможна

OFFNews 19 април 2022 в 14:22 795 0

Автомобилът – тази толкова важна част от нашето ежедневие, без която сякаш не можем… Дали ще го използваме за бизнес цели или за лични нужди, като например да отидем на почивка, едно е ясно – да имаш кола в днешно време е предимство.

Когато закупуваме нов автомобил, си гарантираме възможно най-комфортното возене – чист салон, безупречна тапицерия, блясък… Но някак неусетно с времето тези неща се променят. Какво можем да направим, за да се насладим по-дълго на чувството да се возим в нова кола?

Автокозметика и автоаксесоари в помощ на автомобила

За да запазите за по-дълго усещането за ново или да го възвърнете, ако колата ви вече го е изгубила, ви съветваме да прибегнете до правилните автоаксесоари и автокозметика, с които съвсем сами можете да се грижите за превозното си средство.

Автокозметиката служи за поддръжка на автомобила чист, както и за отстраняване на леки драскотини и дефекти. Най-често използваната автокозметика включва:

• Мляко за табло
• Спрейове и пяна за почистване
• Боя за кожа
• Гъби и четки за миене
• Добавки
• Лепила, смазочни материали и други.

Специалистите съветват редовно да проверявате състоянието на автомобила си и при необходимост да вземете мерки своевременно, преди материалите по колата да са се захабили. Когато миете колата си, използвайте специално предназначените за това гъби и четки, за да не одерете бронята. След почистване винаги нанасяйте по повърхностите подхранващо мляко за табло или вакса за броня, за да постигнете още по-добър ефект. Ако случайно забележите драскотини по колата, не се притеснявайте – съществуват специални спрейове, които покриват дребни неравности. Хубаво е и използването на правилните добавки за кола.

Що се отнася до автоаксесоарите, то изборът при тях е голям. Все повече хора започват да използват покривало за кола, което предпазва превозното средство от вредното влияние на околната среда, независимо дали става въпрос за дъжд, градушка, прах или слънчеви лъчи.

Ако автомобилът ви вече е на няколко години, може да помислите за смяна на тапицерията в салона. На пазара се предлагат множество калъфи за седалки, които могат да бъдат от плат или кожа. Има голямо разнообразие и от цветови комбинации, така че всеки да избере тази, която най-много ще му допадне.

Други много харесвани автоаксесоари, които могат да променят облика на автомобила ви, са стелките за коли и стелките за багажник. Те биват гумени и мокетни, като основната разлика е сезонът, в който ще ги използвате. Мокетните стелки са подходящи за сухите сезони, а гумените – за есента и зимата.

Сред останалите автоаксесоари, които могат да внесат нужната промяна влизат още:

• Подложки за седалки
• Подглавници за кола
• Поставки за телефон и таблет
• Протектори за колан
• Лип спойлери и други.

Така че… защо да карате или да се возите в стара кола, като с правилните продукти, можете да поддържате всеки автомобил като нов за немалко време…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови