Автомобилната легенда Кен Блок загина в инцидент с моторна шейна

Американецът си отиде на 55-годишна възраст

Авто OFFNEWS 03 януари 2023 в 08:30 15043 1

Кен Блок

Снимка Audi

Кен Блок

Автомобилният състезател и шоумен Кен Блок е загинал в инцидент с моторна шейна вчера следобед. Американецът, който е основател на световноизвестната марка спортни обувки DC shoes, продължава кариерата си като автомобилен състезател, каскадьор и шоумен.

Инцидентът е станал вчера следобед в планините в региона Уосач. Кен Блок е управлявал моторна шейна в планините и при изкачване по стръмен хълм снегомобилът се е преобърнал и затиснал автомобилната легенда. При пристигане на спасителния екип е станало ясно, че Блок е бил с изключително сериозни наранявания, като не е ясно дали е загинал на място или на път за болницата.

Световна известност Кен Блок добива със видеосериите си Gymkhana, в които управлява екстремно различни спортни автомобили. Клиповете са гледани от десетки милиони по цял свят, като може да се каже, че лансират цяла нова тенденция в автомобилизма и са прегърнати и от маркетинг отделите на големи автомобилни компании и производителите на енергийни напитки.

През годините американската звезда си е партнирала с различни автомобилни марки, като Subaru, Ford и Audi. С германската марка, в най-новите си шоу серии доказва, че електромобилите могат да бъдат също толкова забавни и екстремни, колкото и екологични. Блок е екстремен атлет, който кара също скейтборд, сърф, джетове, мотоциклети и моторни шейни. Именно една от неговите страсти по екстремните забавления стана и причина за смъртта му.

Кенет Пол Блок (Kenneth Paul Block), както е пълното име на автомобилната легенда, е роден на 21 ноември 1967 година в Калифорния. Оставя вдовица и три деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови