ЦАМ: При избори в София днес Васил Терзиев с най-голяма подкрепа за кмет, но балотаж ще има

ПП-ДБ няма да има мнозинство в Общинския съвет, ако цифрите се запазят и в деня на вота през октомври

OFFNews 28 юли 2023 в 11:10 16479 11

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/архив

Васил Терзиев

Ако местните избори в столицата се провеждаха днес най-много гласове за кмет на София ще получи Васил Терзиев с 33,4% от гласовете на гражданите на столицата. На второ място е Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС с 22,7% подкрепа. На първо място ще е Продължаваме промяната - Демократична България с 34,1 % подкрепа за общинската си листа. Втори са ГЕРБ-СДС с 26,8 на сто от гласовете на софиянци. 

ПП-ДБ няма да има мнозинство в Общинския съвет, ако цифрите се запазят и в деня на вота през октомври. 

Това показват данните от проучване на „Център за анализи и маркетинг“, проведено между 21 и 25 юли сред 1212 пълнолетни граждани на София чрез пряко стандатизирано интервю лице в лице. 1% от всички анкетирани съответства на 10 000 души. Максимално допустим размер на стохастичната грешка при 50%-ни дялове, 95% гаранционна вероятност. 

Така на балотаж в столицата биха отишли Терзиев и Георгиев. Георги Георгиев и Ваня Григорова обаче не са официално обявени за кандидати за кметове.

Кандидатът на Възраждане Деян Николов получава 12% и изпреварва синдикалистката Ваня Григорова - 10,6%, спрягана за кандидат за кмет на БСП. Издигнатият от Инициативен комитет проф. Вили Лилков засега се ползва с подкрепата на 4,8% от столичани. 

По повод споровете около принадлежността на близки на Терзиев с бившата Държавна сигурност проучването показва, че по-голям, макар и с малко, е броят на хората, които не смятат това за важно. 

Над 56% от столичани смятат да гласуват на местните избори в София, 16,1% не са решили, а 27,6 по-скоро няма да гласуват.

Мария Габриел е политикът с най-голямо доверие у нас, следвана от премиера Николай Денков и столичният кмет Йорданка Фандъкова. На четвърто място е президентът Румен Радев, следван от Бойко Бориисов, Кирил Петков и Асен Василев. 

В класацията на политиците последните две места заемат бившият главен прокурор Иван Гешев и лидерът на БСП Корнелия Нинова, като недоверието към Гешев е по-малко от това към социалистка № 1 - съответно 69,3 срещу 73,5 на сто. 

При провеждане на извънредни парламентарни избори сега първа сила е "Продължаваме промяната - Демократична България". Коалицията получава 33,1% подкрепа срещу 26,9% за ГЕРБ-СДС. 

Малко над половината от анкетираните жители на София посочват, че високите цени и инфлацията са най-сериозния проблем пред страната ни, близо 22% - борбата с корупцията, 12,5% - съдебната реформа и промяната на Конституцията, а 11,7% - присъединяването към Шенген и еврозоната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

01.08 2023 в 14:17

" Издигнатият от Инициативен комитет проф. Вили Лилков засега се ползва с подкрепата на 4,8% от столичани. "

Видинчани, не столичани, освен ако Видин не е станал столица!!!

2415

10

Пустиняк

28.07 2023 в 16:41

Като почнеш от сегашния и бивши пРезиденти, минеш през съветниците им, през министри в няколко правителства, през сума депутати и шефове на НС във всички парламенти, шефове на специални и неспециални служби все действащи и бивши ченгета, не се сещам тролетариата да имаше проблеми с тях. Сега се сети Мара да се побара, че дедо му на Терзиев бил от ДС...

1855

9

Чосър

28.07 2023 в 13:54

С 2 думи викаш?

-1395

8

AlexT

28.07 2023 в 13:38

3 .ДАЛИ да УЧИТЕ висше или не , и т.н. и т.н..ТЕ имаха специалнаХРАНА, за разлика от нашите ДЕЦА- когато гръмна Чернобил , не се редяха после по опашките – за хляб и млеко,по лукановата зима , имаха си и доларите / по ЦК БКП линия / ако им потрябват , пътуваха си и до САЩ ,даже и т.н. и т.н.
И сега този БОК..К трябвало да го избираме,НИЕ , СВОБОДНИТЕ ГРАЖДАНИ , защото КИРЧО, христо , атанасов, недорасляка борисчо бонев и онзи кръглоглавия зелен – ТАКА РЕШИЛИ !? :)
Това „нищо”, не трябва да става кмет ..Вреден, мухлясал, загнил продукт е по рождение и по развитие ,/ меко казано / , което прикрива, разбира се ..
С две думи от мен , засега ..

-1395

7

AlexT

28.07 2023 в 13:36

2.Разбира се, сега с възрастта , те вече са добри хамелеони, артисти, „морални хора” и т.н...И лековерните им вЕрват ..:)) То е , като подрастващ да попаднеш в СРЕДА на криминални престъпници, в улични банди или в затвор за малолетни ... ..Оказват влияние от детска възраст и ..си ставаш криминал , в случая ДС продукт, парексселанс .С техните идеологии, ценности, виждания, мошеничества , русофилство, философия и т.н...Доказано е ..Това е положението и с този прикрит, възпитан в кадесарско семейство продукт ..ТОЙ не е живял някъде другаде , на улицата , в пансион или комуна някаква ..Живял е ,копирал е баща си, дядо си- двамата ,чичо му е идвал и на гости и т.н. и т.н...Това момченце, май вече на 45 , щеше да ви разказва играта , ако ...нямаше падането на стената и т.н..Те бяха подготвяни за следващите ДС- сатрапи, маааалко фризирани, избелени, но ...стрелящи или даващи Заповеди да се стреля по границите , да ви казват къде да живеете, какво да работите , ДАЛИ да УЧИТЕ висше или не , и т

-1395

6

AlexT

28.07 2023 в 13:34

ЗАЩО този израстък на ДС-БКП мафията , НЕ трябва да става кмет на София ?
Има си наука за това... Човек се изгражда, социализира , изгражда си ценностна система ,/и политологията го приема / на 80-90%,докато РАСТЕ- В СЕМЕЙСТВОТО си !! -80-90 %...Останалите 5 % са за училището и още 5 % други фактори ..И заобиколен от ДС –БКП дядовци, баща , чичо – какво светоусещане, какво социално развитие с възрастта е получил този тарикат , ДС- БКП продукт ?? ТАЗИ ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ , например , се изгражда именно в такива семейства ..ТЕ и само ТЕ били годните да управляват страната !?  Един културен човек, интелигент, няма на всяка цена да се домогва до властта, парите и т.н..- ще преценява , ще сравнява МОРАЛА си с другите, няма да е нахален като този, няма да живее с илюзията , че е НЕЩО повече от връстниците си, защото ТАКА и ТАМ е роден и т.н. и т.н..Затова са и рядкост интелигентните хора в ...политиката ..днес и сега ..
Разбира се, сега с възрастта , те вече са добри хамелеони, артисти, „моралн

-1395

5

AlexT

28.07 2023 в 13:32

2.КОГА и дали да получиш АПАРТАМЕНТ , дали да те пуснат на Запад / голям късмет и винаги – БЕЗ ДЕЦАТА ти – за да се върнеш / – и да си МЕЧТАЕШ, но без да го казваш , да учиш ТАМ ...!!?? А Гърция, Гърция беше безкрайно ДАЛЕЧЕ за нас, нормалните граждани ..Е, в какво СЕМЕЙСТВО е израснал този ?? За къде е бил подготвян, учен, възпитаван ? Какъв да бъде ? Друг ли или като баща си и дядо си ? Каква е Ценностната му система ? Че сталинистите , като дядо му , бяха най- големите УБИЙЦИ, след 9.1944 год. ТЕ ИЗБИХА опозицията , светли личности, елит български, те се избиваха и помежду си – когато партията и сталин им заповядваше ,,Бяха кучета , не човеци- агентите на сталин ...Затвориха Европейския път на България за десетилетия !! И т.н. , и т.н..И накрая, след съсипани три поколения българи, да ви каже Тошо- строежа на комунизАма – не става , било илюзия и т.н. и т.н...
Е , как да гласуваме за такъв БОК..К , продукт на други БОКЛУ..И ? Няма да стане ...! Как да гласуваме за такъв б

-1395

4

AlexT

28.07 2023 в 13:31

Ако сега можете да учите, работите или се разхождате до Гърция и в целия ЕС- страните , ТОВА го дължите на ДРУГИ- Рейгън, ..Кол, американците , а НЕ НА ФАМИЛИИТЕ от,които този произхожда –верни слуги на ссср- в ТОТАЛИТАРНА България .
.При други обстоятелства, този щеше да ви е ПАРТИЙНИЯ БКП секретар в агенцията,института, фабриката , в която работите , ще МЕЧТАЕТЕ да УЧИТЕ на ЗАПАД /като нас / или да се разходите до Гърция, а ТОЙ щеше да решава – КОЙ да получи карта за станцията в Китен- лятото, например ..! Като кадър на ДС щеше да ви гледа отвисоко, да ви наблюдава , доносничи, и за награда – САМО такива , като него ,щяха да бъдат пускани на разходка из „гнилия Запад” ...От типове, като дядо му и баща му , ЗАВИСЕШЕ да те пратят в Белене- БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА И т.н. .. и т..н....Те решаваха ДАЛИ да УЧИШ ВИСШЕ образование , дали да имаш софийско жителство или вечно ЗАКРЕПОСТЕН ТАМ, където си се родил, КАКВО МОЖЕ и какво НЕ може да учиш, работиш, КОГА и дали да получиш АПАРТ

-1395

3

AlexT

28.07 2023 в 13:27

ДС-БКП, ПП, ДСБ, кирчо и христо , доган и пеевски- СА видни борци срещу СТАТУКВОТО - от разни демократи из София !!
Белите рицари,джедаите- пеевски,доган, дс отрепките и Боко приеха в редиците си-кирчо,христо, атанасов и продължиха борбата със СТАТУКВОТО !

ДС-БКП обявиха, че се отказват от ДАРЕНИЯ за кандидата си-василчо! Имали достъчно пари ,от ВАШИТЕ, за изборите!!

Всеки, който се обади в София,срещу ДС кандидата ни,ще бъде обявен за руски агент,ВРАГ на народа –и на доган, пеевски, боко,атанасов, христо!

Демократи за силна България,кирчо, христо и зеленчук зелен, обявиха , че НЕ може да е СИЛНА България, без СИК, доган и пеевски! Каним и др, радев!
Някои млади с черни коси, да НЕ ЧАКАТ/НИЕ-пп, ДБ и Боко/да поискаме ОСТАВКА на др.Радев.Ще побелеят, докато чакат .

9347

2

Анализи

28.07 2023 в 13:23

Демократично мислещите хора оценяват човека а не неговите роднини. Терзиев очевидно е обрзован способен активен действен.. Вярно е, че зад криминалния ни преход стоят ДС фигури, но не всички. Имало е и свестни хора в ДС.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков