Световните медии за срещата във Варна: Никакъв резултат, само напрежение

OFFNews 27 март 2018 в 12:21 8832 3

Напрежение и никакъв резултат. В това се фокусират коментарите на световните медии за срещата ЕС-Турция във Варна, на която посредник бе българският премиер Бойко Борисов.

„Ройтерс” цитира европейските лидери, според които разговорите с турския президент не са дали отговор на дълъг списък от въпроси. Сред тях са намесата на Турция в Сирия и затворените турски журналисти. И все пак, Евросъюзът обеща да продължи плащанията в рамките на сделката за бежанците с Анкара, но в същото време разочарова турските искания за задълбочаване на търговските отношения и премахване на визите.

„Франс прес” акцентира върху стратегическото партньорство между Турция и ЕС и констатира, че нито една от двете страни няма интерес да проваля разговорите: за Турция ЕС остава ценен търговски партньор, а Брюксел има нужда от Анкара за контролирането на мигрантския поток.

Въпреки липсата на конкретни резултати във Варна беше подновен поне минималният диалог между Брюксел и Анкара, отбелязва френското издание „Льо Монд”.

Европа и Ердоган разговарят, но на срещата на високо равнище едно нещо стана ясно - колко далеч една от друга са двете страни. Това констатира и германският „Дер Шпигел”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

3

дони

02.04 2018 в 18:38

Нито една медия не е направила тази констатация, но вие понеже сте най-голямата медия, защо да не изведете едно такова заглавия.

20699

2

Новак

27.03 2018 в 16:10

Щом от това представление е намазал - егати електората!
 
X

Да помогнем на украинските деца!