Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Маркет линкс: 54% пак готови да гласуват, Борисов пак е първи

OFFNews 03 май 2023 в 12:19 5167 3

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/архив

Борисов е с най-голяма подкрепа сред избирателите

54% от хората у нас ще гласуват, ако скоро отново има парламентарен вот. Бойко Борисов е с най-високо доверие сред лидерите на партии. 

При евентуални нови избори – дори през юли, не може да очакваме съществен срив в избирателната активност. По-скоро тя ще е сходна на тази от изборите на 2 април, обяви социологът от „Маркет линкс“ Добромир Живков бТВ. Данните са от последното проучване на агенцията, финансирано и реализирано съвместно от бТВ и „Маркет линкс“, проведено сред 1009 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 април по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Лидерът на ГЕРБ получава доверието на 24% от анкетираните. Отношението към Борисов е непроменено спрямо това от преди месец. Втори е съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който увеличава с 2% доверието към себе си и през април се ползва с подкрепата на 19%.

Доверието към лидера на “Възраждане“ Костадин Костадинов е 18% и бележи спад с един процентен пункт. Толкова има и другият съпредседател на "Продължаваме промяната“ Асен Василев, който в момента е кандидат за финансов министър.

Христо Иванов от "Демократична България" е на пета позиция сред лидерите на парламентарните партии със 17% доверие и запазва позициите си. Следва Мустафа Карадайъ от ДПС с 16%, като той прибавя два процента към положителния си рейтинг.

Председателят на БСП Корнелия Нинова е с 13% доверие. През март социолозите са регистрирали 14% доверие към нея.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов увеличава с 2 пункта доверието към себе си. През април за него са отчетени 12%, а през март – 10%.

В подкрепата и за лидерите, и за партиите няма големи промени спрямо периода преди изборите, коментира Добромир Живков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

PaulPierce

06.05 2023 в 09:36

Дълги години ГЕРБ активно допринесе за изпростачването на нацията, което им гарантира днес стабилна избирателна маса

10298

2

AntiZ

03.05 2023 в 13:56

И да, "Борисов пак е първи" а не "герб пак са първи". Тия ако могат да се видят с моите очи, до един да са се метнали от Аспаруховия мост край Варненск. Селтаци от първия до последния.

10298

1

AntiZ

03.05 2023 в 13:53

Да перефразирам един казармен лаф: когато Господ е раздавал акъл, българина е кОпал в градината до клозета.
 
X

Подкастът на OFFNews