Quantcast

Кадиев: Гласуването е право, не задължение

ОFFNews Последна промяна на 10 март 2016 в 17:16 4675 12

Независимият депутат и лидер на партията "Нормална държава" Георги Кадиев коментира във Фейсбук днешното решение на парламента гласуването на избори да стане задължително.

Прогнозата ми е, че нововъденото задължително гласуване (ако мине и на второ четене) няма да изтрае дълго и още след първите избори хората ще искат отмяната му.

То няма да изчисти списъците с мъртви души, няма да върне хората от чужбина, няма да докара до 90% избирателна активност, но създава много пречки за всички.

Ако сме на планирана отдавна почивка или командировка по време на местни избори, къде гласуваме?

Ако имаме родина на легло или е трудноподвижен, но без ТЕЛК, как да гласува?

Ако ни е тръшнал грип- с 39 градуса температура ли да ходим да гласуваме?

Има множество случи, които сами по себе си не обхващат много хора, но заедно се натрупват. И сега ще глобяваме всички тези хора с 50 лв.

Глупост. Гласуването е право, не задължение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2016 в 15:45

Гласуване онлайн от цял свят. Защо трябва найкой да идва отнякъде. Чип в личните карти и готово. Но на Цецо крадеца и другите партийни кратуни не им е изгодно нали. Иначе как ще се манипулират избори

11.03 2016 в 09:55

И образователен ценз, задължително. Дори да е само 3-ти клас.

11.03 2016 в 08:57

Страх ли те е бе мишок?

10.03 2016 в 22:38

"...Хората трябва да разберат , че трябва да са част от държавата , за да може държавата да започне да прилича на такава . Ако трябва и с бой ,.... нещата отдавна са преминали нормалните граници и рамки ...." Кадиев е като кон с капаци-вторачил се в частни случаи- командировки, почивки, болнични и др. като че ли не може да се намери разрешение за такива нормални банални състояния...в много държави може да се гласува предварително директно в общината, в болниците се минава от легло на легло- гласуват в пликове, има и електронно гласуване ...За много тежки случаи се проявява разбиране... Нека да се научим да гласуваме, ако не го правим, никой не ни е крив че имаме такова управление....

10.03 2016 в 21:08

Просто ще се гласува с червен химикал.Пишеш задължително НЕВАЛИДНА, а за чисти българи може и псувня.Така ще покажем на комунягите, че може да ни задължават но са глупаци......Абе а за тези дето работят в този ден, ко правим?Фирмите ли ще плащат глобите или какво?

10.03 2016 в 19:25

Поредния резил на малоумниците, абе абдал Commander Cool, КОЙ ти дава право да се разпореждаш от името на повече от 50% българи, които не искат да узаконяват присъствието на червени дебили като теб в парламента и още, дори под строй с танковете да накарате всички до един да гласуват, това какво помага бе абдал, на сила хубост не става, повечето хора ще пуснат невалидна бюлетина и професорчето захарчо пак ще разпредели милиона мъртви души както му наредят, остава само горчивия привкус какви малоумни, червени боклуци изпълзяха начело и творят едно след друго от глупост по-голяма глупост и до кога?! И да напомня, ако от изборите зависеше нещо, отдавна на територията на червената мафия избори нямаше да има!

10.03 2016 в 19:02

Не намесвайте САЩ , те са това което са , понеже брутално отнеха земята на местните , построиха си основите с роби ,които не са местни за да нямат претенции , подстрекаваха и двете страни във ВСВ , накрая се намесиха , за да могат да отчупят и те парче от баницата , и до сега Германия не е суверенна държава заради договорите които подписаха тогава . После си обвързаха валутата с петрол и монополизираха продажбата му , и до голяма част добива му . За капак , американските военни не са спирали да воюват на чужда земя последните 70 години , винаги са във конфликт и винаги са окупирали някого .Така се става световна сила , гражданското им общество и съдебната им система е копирана от Великобритания , или така наречената англо-саксонска правна система , дъщерна империя , на по старата такава . И двете са богати понеже са овладявали чужди ресурси и са ползвали робски труд . По ирония на съдбата , сега те начело с другите колонизатори Франция , са най-големите радетели за толеранс и равноправие, за демокрация и мултикултуризъм ,лесно е след като си изградил империя на гърба на страните от третия свят , да ограничаваш правата на всички останали , само защото ти си клал и бесил до преди 150 години ......

10.03 2016 в 18:32

Victimized, в САЩ е задължително поне веднъж всеки американски гражданин да стане съдебен заседател, затова Щатите са на светлинни години пред нас.

10.03 2016 в 18:29

ПА ОТКОГИШ КОМУНЕТАТА СТАНАХТЕ ТАКВИЗ ДЕМОКРАТИ, ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК???

10.03 2016 в 18:27

Който е болен , медицинско свидетелство и оспорва акта , тези дето са на почивка , 50 лв няма да ги сбъркат . Тея дето най-много лаят , знаят много добре, че въведат ли го , няма да влязат в парламента .
Писнало ми е да го повтарям но ,още дори в зората на демокрацията , в така наречените гръцки полиси , хората са били задължени да заемат страна в обществени спорове , дебати и гласувания , ако не го направят , значи го играят пас и биват лишавани от социалните облаги които имат активните членове на обществото . Хората трябва да разберат , че трябва да са част от държавата , за да може държавата да започне да прилича на такава . Ако трябва и с бой ,.... нещата отдавна са преминали нормалните граници и рамки ....