Доган се стреми към 400 000 гласа, ще обвърже подкрепа за правителство с президентския вот

Само БСП не стига на Румен Радев за втори мандат, с Борисов имат лична непоносимост

OFFNews 08 февруари 2021 в 14:22 7688 1

БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила, коментира социологът Андрей Райчев БНР. 

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация. 

На парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира, заяви Райчев. По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа. Ако го постигне, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и предизборна коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември, категоричен бе Райчев.  

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и да се промени това е много малко вероятно се случи. 

Двамата генерали имат лична непоносимост. Мотивът е по-скоро "ти да паднеш, отколкото аз да бия", обясни Райчев. 

По думите му предстоящите избори са непрогнозируеми, защото "не може да се определи колко души ще отидат да гласуват". Ако са под 2 млн. души, това ще даде до случайна картина, изкривена, която няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна". При 3 млн. гласували има възможност за съставяне на стабилно правителство, смята Андрей Райчев. 

Страхът от коронавируса би бил основната причина да не излязат хората да гласуват, подчерта той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

1

Petio Petkov

08.02 2021 в 16:41

БСП наистина не са достатъчни за успех на Радев. Затова много-много не другаруват напоследък, за да не отблъснат от Радев избирателите център-дясно. А тези метани на Райчев пред агата са направо отвратителни.