България постепенно деградира

Николай Слатински 25 ноември 2016 в 09:55 10335 7

Въпрос, зададен ми в метрото:

- Само не знам защо на това, което е у нас му викате демокрация?

Нямам отговор.

Може би за успокоение на съвестта.

Може би за самоизмама.

Може би от лицемерие.

Може би от безсилие.

Може би по инерция.

Може би по принуда.

Може би защото бягаме от истината.

Може би защото не искаме да си направим равносметка и да си дадем сметка.

Може би, може би...

А дали е така - Кой, Кой да ни каже?

Аз имам мнение, но не искам да се съглася с него, все още му се противопоставям. Не искам да се предам. Засега удържам фронта.

И мнението ми е, че това, което имаме е взривоопасна смес (и от всичко по малко или по не чак толкова малко) от следните десет стратегически дефекта:

- Управление на некадърните излъчени от некадърните за благото на некадърните.

- Смазване на държавността в интерес на олигархията.

- Власт на мафията и мафия на властта.

- Псевдообществена джунгла по законите и по-скоро по беззаконието на социалдарвинизма.

- Парализирани, корумпирани и арогантно откъснати от държавата и народа висши етажи на съдебната система, демонстриращи нагъл и пълен отказ от правосъдие

- Чалгизирано обществено съзнание.

- Наркозависимост и пристрастена необходимост у все повече хора от силна ръка и репресираща сила.

- Надигащ глава българонацизъм (родна версия на патреотарския шовинизъм).

- Нарастващи количества първосигнални поданици, преживяващи и преживящи версията, че страната ни е жертва на злокобни западни сценарии и атлантически козни.

- Пълно и целокупно безхаберие към настоящето и бъдещето на България.

Като пряк негативен резултат на всички събития след 1990 г., като безкрайно деструктивна функция на онова, което се случва в управлението у нас след 2000 г. и като непосредствена трагична последица от начина, по който властта бе упражнявана след 2010 г., България постепенно деградира. Пред очите ни набират скорост тези процеси на деградация. Основни функции на държавата загниват, върви пълзящ разпад на самата способност на страната ни да се възстановява от щетите на бездарното управление. Ние с бодра крачка се приближаваме до пропастта. А пропастта ни хипнотизира и чувствайки агонията на съпротивителните ни сили, все по-необратимо ни привлича към себе си.

Текстът на специалиста по национална сигурност проф. Николай Слатински е публикуван във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

7

косата

20.02 2017 в 12:48

Тъжна истина. Най свестните млади хора емигрират и тук остават само материал за ферментация.

12032

6

Божидар Дзиков

30.11 2016 в 17:26

"Безсилие", "Съпротива", "Борба", този за българите ли говори? То българина въобще след падането на комунизма, обикновения "българин" направи ли нещо за да спи спокойно знаейки, че почтени хора ще го управляват? Не.
Този "борбен народ", който викаш, че се съпротивлява протест въобще направил ли е като хората? Не.
Ниска му заплатата, еми върви и настоявай за вдигане както един нормален народ прави.Защо мълчи? Както един мъдър грък някога е казал - "отвори си устата, за да те чуя". Защо мълчи? Защото го е страх? От какво? От клане ли? Моля ви се. Абсурдни оправдания едно след друго.
Истината, е че българина днес е алчен и мързелив човек, който живее за удоволствието. За мач ще даде пари и ще мине през половината България за да го гледа, но да защити бъдещето си и това на детето си не иска.
За това 3 милиона "българи" за 25 години избягаха. Защото са мързеливи, защото искат всичко наготово, защото нямат никаква връзка с земята, предците, нямат чувство за национална идентичност.

11735

5

Питер Пан

25.11 2016 в 11:32

Непочтен, неверен коментар от Н.Сл. Деградацията стана през тоталитарния режим - в интернационална безродност, безбожност, в лъжа и страх. След 89г. пудрата се издуха и лъсна цялата аморалност на "народа", който хукна презглава по чужди трапези, а тези които останаха или се втурнаха алчно да глозгат останките от това, което червените хищници грабнаха или "гордо" се свиха отново в тихата съпротива на неучастие в обществените проблеми.

13056

3

Какавидков

25.11 2016 в 10:20

Докато съветстваше агент Гоце си беше демокрация.

17439

1

мнение от IP

25.11 2016 в 10:08

След 2010?!?!?!