OffNews.bg

Мотористи на курс по първа помощ във ВМА

Мотористи ще изкарат курс за оказване на първа помощ във ВМА. 

В началото  на ноември лечебното заведение ще бъде домакин на среща, в рамките на която медици ще покажат нагледно на представители на най-голямата мотоорганизация в България "Sofia Riders" какви са основните стъпки за оказване на първа помощ.

Представителите на "Sofia Riders" признават, че много често стават свидетели на катастрофи. Целта на курса е да знаят какво трябва да направят в една такава ситуация, за да могат да помогнат на пострадалия.

"Много пъти сме свидетели на катастрофи, някои от нас също падат с моторите. Много хора не знаят основни техники, като например какво трябва да се направи, ако някой си е глътнал езика. Затова благодарим на ВМА, че откликнаха на апела ни, защото нашата идея е да знаем как да помогнем, а не как да навредим на пострадалия в първите, така важни, 5 минути", коментира Георги Боянов, представител на "Sofia Riders".

"Ние във ВМА винаги сме подкрепяли подобни инициативи, така че от "Sofia Riders" винаги могат да разчитат на нас", посочи полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. – ВРИД началник на ВМА.

За курса „Първа помощ” е подготвена както лекционна част, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ при инцидент, обясниха от лечебното заведение.