OffNews.bg

Георги Йорданов е освободен от поста зам.-министър на здравеопазването

Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на здравеопазването е освободен Георги Йорданов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Доц. Йорданов беше назначен на длъжността през декември миналата година, от квотата на БСП. Той отговаряше за дирекциите „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизаха и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Под контрола на доцента бяха Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и дейността на регионалните здравни инспекции.

По-късно оглави пандемичния комитет, който трябваше да координира дейностите по противоепидемичните мерки.

Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно събрание. От 2014 г. до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив. А през периода 2011 – 2014 г. е бил управител на МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив“.

Мотиви за освобождаването му не се съобщават.