OffNews.bg

Фейсбук взема мерки срещу рекламирането на 'чудотворни' лекарства

Фейсбук предприема мерки срещу разпространяването на заблуждаваща информация за „чудотворни“ лекарства.

От компанията съобщават, че са направени нововъведения, които ограничават публикациите за продукти с преувеличено или сензационно действие върху здравето. Към тези публикации се отнасят постове за „чудотворни лекарства“ и други стоки и услуги, свързани с недостоверна информация, като някои широкорекламирани таблетки за отслабване например.

През последните месеци натискът върху социалната платформа за премахване на фалшивите новини, дезинформацията, разпространяването на неверни твърдения и заблуди, чувствително се увеличи. Подобни претенции към социалните мрежи се появяват в много медии, съобщава Ройтерс. По-рано "Уолстрийт джърнал" писа, че фейсбук и Ютюб са пълни с вредна за здравето информация.

„Ние знаем, че хората не обичат сензационните публикации и че съдържание, което е откровен спам и заблуждава, е вредно за обществото ни“, заяви продуктовият мениджър на Фейсбук Травис Йех.

„Иновациите не бива да оказват голямо влияние върху обикновените потребители“, се казва още в съобщението на компанията.