OffNews.bg

Версия: Не Перата, друг връзвал мигрантите със свински опашки

„Илиян от Поморие“ връзвал заловените през април край Малко Търново афганистанци. Това стана ясно от разпита на свидетел по делото, което се води срещу Петър Низамов – Перата.

Димитър Стоянов, който е призован от адвокатите на Низамов, също потвърди версията, че единият от мигрантите е ударил Перата, но човекът осъществил „ареста“ е друг.

По делото е разпитан и анонимен свидетел, който не могъл да уточни кой точно е връзвал мигрантите, но си спомня, че Низамов е изритал единия от афганистанците. Самите мигранти не оказвали съпротива, е добавил свидетелят.

В съдебната зала днес бяха изгледани и няколко клипа, включително този, на който е заснет незаконният арест на чужденците.

На този клип с вижда лицето, което връзва мигрантите. Това не е Перата. Не можеш да снимаш с телефона едновременно с това да връзваш“, каза един от адвокатите на Низамов, Иван Стоянов.

Връзването на престъпници не е престъпление, добави той. Адвокатът поясни, че и на клипа се виждало кой точно осъществява този „арест“.

След като на предишното заседание Перата обяви журналистите за народен враг, днес отказва да говори пред медиите, защото му „изкривявали думите“ и помоли репортерите „да го освободят от присъствието си“.

Делото продължава през януари, а тримата афганистанци все още са в неизвестност.