OffNews.bg

Съдът пусна предсрочно един от бандата на 'Наглите'

Ивайло Евтимов-Йожи, осъден като член на групата за отвличания "Наглите", е освободен предсрочно от затвора. Това е окончателното решение на Софийския апелативен съд.

Предсрочно освобождаване е поискал и Даниел Димитров-Релето, но съдът е отказал.

Магистратите смятат, че Евтимов е изтърпял достатъчно от присъдата си и може да бъде освободен, преди да е излежал целия срок. През 2014 г. той бе осъден на 18 г. затвор за участието си в групата за отвличания и му остава да излежи още малко повече от 2 години и 5 месеца от наказанието. Остатъкът от присъдата ще бъде изпитателен срок за него.

"Данните по делото безпротиворечиво и еднозначно сочат, че към настоящия момент с примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда Ивайло Евтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне", се казва в решението на съда.

"Наглите" бяха разбити в края на 2009 г. Окончателно Върховният касационен съд определи по 18 г. затвор за Ивайло Ефтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Поли Културиста и Даниел Димитров-Релето. Любомир Димитров-Гребеца, който съдейства на разследващите, беше осъден на 10 г. зад решетките.

Радослав Лебешковски получи 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, брат му - Митко Лебешковски, 2 години затвор и 4 години изпитателен срок. Наказанията на братята са за открит незаконен боен арсенал в домовете им. Окончателно бяха оправдани Павел Петков-Прасето и Цветозар Славчев-Църо.