OffNews.bg

Прокопиев определи обвиненията срещу него като "честитка" от Пеевски и Борисов

Оценявам цялата ситуация като коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена ми чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически.

Това се посочва в позиция на бизнесмена и собственик на "Икономедиа" Иво Прокопиев. По-рано днес стана ясно, че той е сред обвиняемите за продажбата на държавните акции в ЕВН. 

По същото дело като обвиняем беше привлечен и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент на РБ Трайчо Трайков. По това дело предстои предявяване на обвинения и на бившия вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.

"Намирам обвинението на прокуратурата срещу мен за абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите , нито с правото. От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившият финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", се посочва в позицията на Прокопиев.

Според него: "В същността си „обвинението“ е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки."